Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dezse Balázs a 888-nak: „Rohadjon meg mindenki, aki szerint Wass Albert náci író”

G. Fodor Gábor

2020.02.26. 13:00

Egy kicsit furcsa interjú Dezse Balázzsal, a Keménymag és a Pesti Srácok „legagyontetováltabb” tagjával.
Máig munkakutya, az egyik leggyakrabban használt pásztoreb. Ebben a minőségében igazi ezermester. A birkákat kizárólag lelki terrorral tereli, hogy a harapások ne károsítsák a gyapjút, a marhákat már megcsipkedi – ellenkező esetben nem vennék komolyan, és egyszerűen ügyet sem vetnének rá.

 

GFG: Ezt írod a Pesti Srácokon található bemutatkozásodban. Menjünk bele egy kicsit az etológiába, mit kell tudni a munkakutyákról, kik a birkák és kik a marhák?

Dezse: Ennek a bemutatkozó szövegnek a keletkezése szimplán a lustaság műve. A kolléganőm, akinek annak idején el kellett volna küldeni néhány gondolatot magamról, megelégelte a hosszú hónapokon át tartó várakozást, és segítségül hívta Winkler Róbert Kutyaszorító című munkáját, és abból választotta ki a szerinte rám legjellemzőbbet. Hogy akkor miért erre a részletre esett a választása, nem tudni, viszont közben annyira megszerettem, hogy ott maradt. De ha mindenképpen válaszolnom kell erre a roppant különös kérdésre, akkor azt mondanám, a birkák azok, akik még megmenthetőek a balliberális, neokommunista, újvegán, klímaterrorista ármánykodástól, a marha pedig az, aki szentül hisz ebben az egész agyrémben, így megérdemli a keményebb szemléletkiigazítást. De természetesen az erőszak minden formájától elhatárolódom.

GFG: Komolyan veszed a megmérettetéseket, programmal készültél bevenni Budapestet, mi a terv 2022-re?

Dezse: „Budapest bevételének” könnyfátyolos romantikáját hagyjuk meg a nosztalgiázó kommunistáknak. Én egy felelős, komoly programmal készültem a főpolgármesteri szuronyrohamban az önkormányzati választások előtt, miután nem bírtam nézni az ellenzéki balfaszkodást. Kicsit talán túl idealista voltam, hiszen meghirdettem a „mecsetet a melegbárokba, melegbárokat a mecsetekbe” akciótervet is, remélve, hogy tengődik valahol egy méltatlanul elfelejtett szavazói réteg, akiknek éppen ez hiányzik, és belesegítenek a főpolgármesteri székbe, de tévedtem. Rá kellett jönnöm, hogy KariGeri klímavészhelyzete sokkal megalapozottabb és átgondoltabb… ja, nem. 2022-ben egyébként komoly összecsapásra számítok, de nem tervezem, hogy pártot fogok alapítani, vagy elindulok a miniszterelnöki székért, hiszen Orbán Viktornál nincsen alkalmasabb ember az ország vezetésére és a magyarság megmentésére. Nagyon remélem, hogy hamarosan ezért a gondolatért meg is érkezik az utalás a Lendvay utcai Halálcsillagról, mint egy, az ellenzék által megálmodott ideális propagandistának. Igazából nem tudom, hogy én vicceltem-e el a választ, vagy nem is lehetett volna komolyan venni a kérdést.

GFG: Állítólag libsiként indultál, látszik is, meg nem is. Mi történt, hogy lettél jobboldali?

Dezse: Van az a mondás, hogy ha valami úgy tátog, mint egy libsi, úgy totyog, mint egy libsi, és úgy néz ki, mint egy libsi, akkor az libsi. Na, ez a mondás az én esetemben nem igaz, soha nem voltam libsi, bár arról is hosszasan beszélgethetnénk, hogy ki is liberális valójában. Szerencsére a családi fészekben rendes, keresztény, nemzeti neveltetést kaptam. Erre remek példa, amikor 10 éves korom környékén édesapámhoz jött egy barátja vendégségbe, édesapám pedig a vendéget azzal fogadta, hogy a húgom egyik babáját felakasztotta a radiátor csövére, a mellkasára pedig ráragasztott egy cetlit, amin az állt: „itt így jár minden kommunista”. Szóval nem játszottam otthon veseleverőset a macimmal. Az, hogy rácsúsztam tinédzserkoromban a gördeszkázásra és punk-rock életérzésre és kitetováltattam magam (mert egyébként kisebbségi komplexusaim lennének és félnék, hogy nem jövök be a csajoknak), szerintem nem zárja ki azt, hogy az ember szereti a hazáját és egy rendes konzervatív családban képzeli el a jövőjét. Isten, haza, család, rockbuli!

GFG: Ismered a kocsmák világát, ajánlj nekünk hármat.

Dezse: Visszataszító sztereotípia ez ebben a formában, szóval: R56 Söröző, Füge Udvar, jó időben pedig Treffort Kert. Elég ennyi?

GFG: Melyik a kedvenc söröd és miért, én meg majd írok róla egy jó kis sörenciklopédiát.

Dezse: Nem szeretem a sört, fehér vice házmestert szoktam inni. A miértet nem tudom, talán mert ez a legjobb víz-bor kombó, plusz fél liter, jó sokáig lehet bandázni fölötte. Egyébként meg az alkohol rossz, elhatárolódok. Tény persze, hogy nem tud az ember csak úgy a semmiből hormonokat (oxitocin??) előállítani, amíg az emberi agy vagy a biotechnológia nem fejlődik odáig. Addig sajnos valamit tolnod kell hozzá.

GFG: Ott ültök a Keménymagban, még a legkeményebb is eltörhető, ez rád is igaz?

Dezse: Csak a testünk, a lelkünk elpusztíthatatlan. Na, nem az Apátié, mert ugyebár ő egy érzékeny művészember, cserébe viszont gyönyörű.

GFG: Megszilárdult az a gondolat, hogy a jobboldalon pátosz van, nem pedig humor. Miért van az, hogy elérzékenyülünk magunktól is, ahelyett, hogy telibe nevetnénk az életet?

Dezse: Nem minden vicces, az ellenzék egy bizonyos szintig nagyon is, bár a helyzet véresen komoly. De szerintem a Keménymagban gyakran viselkedünk úgy, mint egy kiszúrt szemű ló, akinek rácsaptak a seggére. Közben egyébként sokat nevetünk.

GFG: Hogy állsz a templommal?

Dezse: Református vagyok, ami ugyebár nem azt jelenti, hogy jobban égek, mint a katolikusok, annak ellenére, hogy Ambrózy Áron erre a hitvitáink alkalmával rendszeresen utal. De a viccet félretéve, majdnem minden vasárnap járok, fontosnak tartom, hogy az ember ilyen módon foglalkozzon a lelkével. Ha már itt tartunk, ezúton szeretném megköszönni a Kőbányai Református Templom kiváló gyülekezetének, hogy közéjük tartozhatok.

GFG: Erdéllyel?

Dezse: Jobb híján autonómiát!

GFG: Wass Alberttel?

Dezse: Rohadjon meg mindenki, aki szerint Wass Albert náci író.

GFG: Az EDDA-val?

Dezse: Voltam kisgyerekként Siófokon egy EDDA-koncerten, és Pataki Attila felhívott a színpadra, hogy énekeljek vele, de beszartam és nem mentem. Valami olyasmit éreztem, mint amikor először szerepeltem a tv-ben, Napi Aktuális volt Földi-Kovács Andival, és egészen az élőig azon gondolkoztam, hogy túl késő-e fejvesztve kimenekülni a stúdióból.

GFG: A csajokkal?

Dezse: Kirekesztő és egyáltalán nem LGBTQ-barát kérdés ez. De legyen. Szentül hiszem, hogy a fiúkon kívül ők a másik társadalmi nem a létező kettőből. Ennél többet nem mondhatok „csajok” témában. Egyrészt ki tudja, ki olvassa majd ezt az interjút, másrészt meg a hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalatokat nem szívesen osztanám meg a konkurenciákkal.

GFG: A 888-cal?

Dezse: Az az egyik ilyen Fidesz által kézi vezérelt propagandalap, ugye?

GFG: Hol kell ütni az ellenfelet, hogy az a legjobban fájjon neki?

Dezse: Nem kell ütni, el kell venni tőlük a vegán szójalattét meg a tofuburgert, majd beülni egy dízelautóba és beindítani a motort.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére