Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás nyilatkozata a 888.hu-nak a Niedermüller-ellenes tüntetés tanulságáról

Horváth K. József

2020.01.31. 16:00

Nagyszabású tüntetés zajlott tegnap Niedermüller Péter DK-s polgármester nagy felháborodást kiváltó, diszkriminatív kijelentése miatt.

888.hu: Miért volt fontos ez a demonstráció?

Deutsch Tamás: Niedermüller Péter nyilatkozata uszító, rasszista nyilatkozat volt. Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció alelnöke, ennek a pártnak vezető tisztségviselője. A DK parlamenti képviselettel bír, képviselői ott vannak az Európai Parlamentben. Mi több, a Demokratikus Koalíció egyik politikusa Gyurcsányné személyében az Európai Parlament egyik alelnöke. Az a politikai párt, amelynek vezető tisztségviselője ezt a durván fajgyűlölő, fehér-, keresztényellenes nyilatkozatát elkövette, nem is a futottak még kategóriájába tartozó párt. Azt gondolom, hogy minden jóakaratú ember azon az állásponton van, hogy senkit nem lehet bőrszíne, felekezeti meggyőződése vagy szexuális orientációja miatt megbélyegezni. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke durván megbélyegezte a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek százmilliós, milliárdos közösségéhez tartozókat. Fel kellett emelnünk a szavunkat, el kellett mondani, hogy ez elfogadhatatlan, s erkölcsi kötelességünknek éreztük, hogy megvédjük a Niedermüller Péter által megtámadottakat.

888.hu: Némelyek meghúzzák a szájukat, ismerve Gyurcsány Ferenc állásfoglalását az ügyben, hogy nem lesz semmi következménye…

Deutsch Tamás: A DK ilyen. A DK olyan, hogy farizeus módon állandóan arról beszél, hogy mennyire fontos az emberek egyenlősége, mennyire fontos, hogy tegyünk a kirekesztés ellen, s amikor egy ilyen durván uszító, rasszista kijelentést tesz a saját pártjuk, a Demokratikus Koalíció alelnöke, akkor még ők vannak azon felháborodva, hogy egyébként miért pertraktálják ezt a vállalhatatlan nyilatkozatot a nyilvánosság előtt. Azért, mert ilyen gondolkodásmódnak, ilyen nyilatkozatnak, ilyen kijelentésnek nincs helye a XXI. századi Magyarországon, a XXI. századi Európában.

888.hu: Lehet újabb tüntetésekre készülni? Merthogy az ellenzék rendre szolgáltat hozzá alapot.

Deutsch Tamás: Én arra készülök, hogy a Demokratikus Koalíció belátja, hogy fajgyűlölő, fajelméleti elképzeléseket, kijelentéseket tevő politikusnak nincs helye a közéletben, így Niedermüller Péter távozna a közéletből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Egy legendától búcsúzunk | Szanyi Tibor pártlapja felháborító cikket írt Varga Juditról | Orbán Viktor levele Soros Györgynek.

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Meghökkentő helyzet állt elő az amerikai nyilvánosságban. A magát a szabadság és a demokrácia legfőbb zászlóvivőjeként aposztrofáló tengerentúli média víz alá nyomta saját szabályait.

Elhunyt Diego Maradona

Elhunyt Diego Maradona

Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a legendás futballista halálát.

Deutsch Tamás: Brüsszel élesítette a Soros-tervet

Deutsch Tamás EP képviselő az Európai Bizottság kedden bemutatott cselekvési tervére reagált a Facebookon.

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migránsügyben az uniós biztos

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migránsügyben az uniós biztos

2020. november 24.: A migránsok már most az európai társadalom részét képezik. 2020. május 18.: Sok olyan ember van köztünk, akik migrációs háttérrel rendelkeznek, és ők is közénk valók, a részeink.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére