Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel: "Újabb pofon az európai baloldalnak az osztrák választás"

Bertha László

2017.10.15. 18:28

A Nézõpont Intézet elemzõje szerint újabb pofont kapott a bevándorláspárti európai baloldal, a magyar megoldások átvételével pedig ma már választást lehet nyerni Nyugat-Európában.

Folyamatosan gyengülnek az európai baloldali pártok, három hete Németországban szenvedett történelmi vereséget a SPD, de Hollandiában és Franciaországban is jelentősen visszaestek a szocialisták. Ebbe az európai trendbe illeszkedik bele Ausztria is, ahol az előzetes adatok szerint az Osztrák Szociáldemokrata Párt a 2013-as (26,8 százalék) történelmi mélypontjáról nem tudott érdemben elmozdulni – jelentette ki Deák Dániel a 888.hu-nak.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint ez a lázadás az európai baloldal ellen egyértelműen annak a következménye, hogy sem a migrációs, sem a gazdasági válságot nem tudták megfelelően kezelni, az európai polgárok helyett másokat – bevándorlókat, globális pénzügyi tőke elvárásait – igyekeztek képviselni ezek a pártok. A mostani osztrák jobboldali fordulat azt üzeni, hogy

Ausztria többsége is nemet mond az európai identitás feladására, nyugati szomszédunk is felébredt abból a >>Hamupipőke<< álomból, amit a tízéves szociáldemokrata-néppárti koalíció jelentett"

– tette hozzá.

Az elemző úgy véli, hogy mindez Magyarország számára egy újabb megerősítést jelent. Az osztrák választási kampány megmutatta, hogy Nyugat-Európában már nem kínos Orbán Viktor mellett kiállni, hanem a magyar gondolkodás és megoldások átvételével választást lehet nyerni. Ez mindenképpen fordulópont a pár évvel ezelőtti világhoz képest, amikor még a nyugati politikai elit Magyarország szidalmazásából igyekezett politikai tőkét kovácsolni. Úgy tűnik ennek egyre több országban vége és már csak egy szűk balliberális szubkultúra szokása marad ez a bevándorláspárti, önfeladó politika.

A mostani választás győztese, Sebastian Kurz kifejezetten jó kapcsolatokat ápol a magyar kormánnyal, illetve a második/harmadik erőnek számító Szabadságpárt is többször világossá tette, hogy elismeri Orbán Viktor teljesítményét"

– mondta lapunknak Deák Dániel, aki azt is hozzáfűzte, hogy ugyan több vitás kérdésünk is volt Ausztriával a közelmúltban – paksi bővítés, magyar munkavállalók helyzete –, azonban a jó politikai és személyes kapcsolat ezekre a problémákra is megoldást jelenthet. Mindez a visegrádi négyek számára is egy kedvező helyzet, hiszen Ausztriával egy újabb fontos szövetségest nyertek ebben a sorsdöntő, az Európai Unió jövőjét eldöntő időszakban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére