Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888-nak Gyöngyöspatáról: „Szó szerint felbujtásról van szó!”

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.23. 11:15

A kormány természetben fizetne az érdeksérült romáknak, a romaügyi szakértő is ösztöndíjprogramokat javasol, míg a Soros-közeli szervezetek szerint ez nonszensz, pénzt kéne adni a családoknak. A gyöngyöspatai helyzetet Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője értékeli.

888.hu: A legújabb fejlemények szerint a kormány természetben fizetne a jogsértett romáknak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy tanfolyamokra kellene beiratkozniuk. Ezzel a javaslattal jobban járnának a romák, mintha csak pénzt kapnának, az érintetteknek ez mégsem tetszik. Hova fajulhat az ügy?

Deák Dániel: Úgy tűnik, hogy a gyöngyöspatai romákat különböző balliberális politikusok és főként a Soros Györgyhöz köthető szervezetek folyamatosan arra biztatják, hogy a kormány álláspontjával szemben ragaszkodjanak a pénzkifizetéshez. Szó szerint felbujtásról van szó. Ezek a szervezetek és politikusok nem tartják szem előtt azt, hogy mi lenne ezeknek a gyöngyöspatai romáknak a valódi érdeke. A kormányt MSZP-s, DK-s képviselők támadják, de érdemes emlékezni arra, hogy éppen 2004-ben, a Gyurcsány-kormány idején indult meg az ilyen jellegű oktatása a romáknak, és ez a szegregáción alapuló oktatási módszer szűnt meg 2016-ban Gyöngyöspatán. Elég kétszínű tehát a balliberális politikusok mostani támadása, hiszen ők teljes mértékben a romák érdekeivel szemben politizálnak. Abban ugyanis mindenki egyetért, szakértőktől kezdve nemzetiségi és esélyegyenlőségi képviselőkig, hogy a hátrányos helyzetű személyeknek speciális oktatásra van szükségük. Ha őket vegyítik nem hátrányos helyzetű fiatalokkal, főként olyan térségben, ahol túlnyomórészt hátrányos helyzetűek élnek, akkor azzal csak komoly problémákat okoznak, és mélyítik a különböző társadalmi konfliktusokat. Nem beszélve arról, hogy ha most ezt az összeget pénzben fizetik ki a családoknak, akkor azzal csak olajat öntenek a tűzre. Sokkal inkább az lenne a kifizetődő, amit a kormány is megoldási javaslatként felvetett: oktatással, képzéssel segítsék és fejlesszék ezeket az embereket, és ezt az összeget, amit a bíróság megítélt a perben, az ilyen jellegű megoldásokra költsék.

888.hu: Horváth László térségi országgyűlési képviselő is a tanfolyamokban látja a megoldást, Forgács István romaügyi szakértő szerint a kártérítés jogerős, így végre kell hajtani, de ő is ösztöndíjprogramot javasol. Az Esélyt A Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány jogi képviselője viszont nonszensznek nevezte ezeket a javaslatokat. Ez várható a jövőben, továbbra is szítják majd a hangulatot?

DD: Ezeknek a Soros-féle szervezeteknek egyáltalán nem érdeke a megoldás keresése, sokkal inkább a helyzet kiélezésében érdekeltek. Így tudnák majd a különböző nemzetközi jelentéseikben azt kommunikálni, hogy romlik a helyzet Magyarországon, komoly konfliktus van a romák és magyarok között.

Most ők előkészítenek egy jövőbeni nemzetközi lejáratókampányt Magyarországgal szemben. Azt pedig ne felejtsük el, hogy a börtönbizniszhez hasonlóan ez is egy számukra komolyan kifizetődő üzletág lett, így több oldalról sem érdekeltek a valódi megoldások keresésében.

A valódi megoldás nem az, hogy a családok kapnak pár millió forintot, hogy azt adott esetben teljes mértékben haszontalan dolgokra elköltsék. Ezzel semmilyen pozitív irányú fejlődés nem indulna meg a térségben. Az lenne a helyes út, ha ezeket a forrásokat tudatosan olyan dolgokra költenék, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a hátrányos helyzetű emberek és ezáltal a térségek is fejlődni tudjanak és közösen, a kormány és a helyi önkormányzattal együttműködve keressenek olyan képzési lehetőségeket és megoldási javaslatokat, amik valóban ezeknek a közösségeknek az érdekeit szolgálja. Ezért is fontos, hogy ne az indulatok uralkodjanak el Gyöngyöspatán, ne a balliberális politikusok és a Soros-szervezetek hangulatszítása érvényesüljön, hanem a józan, higgadt, jövőbe mutató javaslatok kerüljenek fölénybe. Csak ez mozdíthatja előre Gyöngyöspatát és így Magyarországot is, hiszen Magyarországon több ilyen régió is található, és ha ez a gyöngyöspatai eset rossz irányba mozdul el, akkor félő, hogy máshol is kedvet kapnak ezek a szervezetek, és tucatjával indítanak meg ilyen és ehhez hasonló pereket. Óriási a kockázata annak, hogy szétverik azt a lassan egy évtizedes próbálkozást és kemény munkát, amely ezeknek a hátrányos helyzetű térségeknek a fejlesztéséről és a roma közösség többségi társadalomba való integrálásáról szólt. Ezt pedig nem szabad hagyni.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére