Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888.hu-nak: Az idei választások során két világnézet csap össze

Kovács Nikol

2022.01.01. 12:00

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a 888.hu-nak adott 2021-es évértékelésében kiemelte: a sikeres oltási programnak köszönhetően Magyarország az elsők között tudta 2021 májusában újraindítani a gazdaságot, aminek köszönhetően rekordmértékű, 6 százalékos növekedés várható.

 

A koronavírus-járvány 2020-ban meglepetésként ért mindenkit, senki sem gondolta volna 2020 első napjaiban, hogy hónapokon keresztül bezárva kell majd élnünk, és olyan korlátozásokat kell bevezetni, amelyekre a világháború óta nem volt példa”

– mondta lapunknak Deák Dániel, majd hozzátette: 2021 ebből a szempontból már megkönnyebbülést jelentett, hiszen az oltásoknak köszönhetően elkezdtünk visszatérni a korábban megszokott életünkhöz, a teljes lezárás már nem merült fel lehetséges jövőképként Magyarországon.

A vezető elemző szerint ez nagyon fontos különbség, hiszen mind a politikában, mind a gazdaságban kiszámíthatatlanságot jelentett a vírus, így ha már valamelyest jobban lehet tervezni, akkor a gazdasági szereplők is nyugodtabban tudnak kalkulálni.

A sikeres oltási programnak köszönhetően Magyarország az elsők között tudta 2021 májusában újraindítani a gazdaságot, aminek köszönhetően rekordmértékű, 6 százalékos növekedés várható. Jól mutatja a magyar gazdaság válságálló képességét, hogy míg sok uniós tagállamban még mindig stagnálásközeli állapotban van a gazdaság, addig Magyarországon hamar visszatértünk a járvány előtti kibocsátási szinthez.”

Ennek köszönhetően a 2008-as válsággal ellentétben most nem megszorításokra került sor, hanem éppen ellenkezőleg: jelentős többletforrást kap a társadalom szinte minden csoportja, aminek köszönhetően a lakosság is hamar túllendülhet a járvány okozta válsághelyzeten – emelte ki.

Ez nagyon nagy különbség a baloldali kormányzás időszakához képest, hiszen akkor a felelőtlen gazdaságpolitika következtében nem volt tartaléka az országnak, így elképesztő mértékű megszorításokra került sor, az ország teljes egészében kiszolgáltatottá vált az IMF-nek és Brüsszelnek”

– tette hozzá, majd folytatta: „Ez már a múlt, Magyarország a nemzeti kormány tevékenységének köszönhetően egy szuverén ország, gazdaságpolitikai téren is lényegesen nagyobb a mozgástere.”

Deák nyilatkozata szerint 2021 az újraindulás éve volt: mind a gazdaság, mind a társadalom elkezdett visszatérni a járvány előtti világhoz.

Kiemelte: természetesen a vírus továbbra is köztünk van, így fontos a harmadik oltás felvétele, amivel garantálható, hogy nem lesznek újabb korlátozások.

Lapunk a XXI. Század Intézet elemzőjét arról is kérdezte, hogy véleménye szerinte mi volt a legmeghatározóbb belpolitikai esemény az idén.

„Belpolitikai szempontból fontos esemény volt 2021-ben a baloldal mozgása, hiszen az előválasztásnak nevezett kampányesemény során a baloldali pártok saját magukkal szúrtak ki: megbukott szinte az összes pártvezető, nem tudták Gyurcsány Ferencet háttérbe szorítani, sőt, megerősödve jött ki a folyamatból, míg a közös miniszterelnök-jelölt a hatpárti együttműködésen kívülről érkező Márki-Zay Péter lett, miután Karácsony Gergely annyira leamortizálta magát, hogy vissza kellett lépnie” – hangzott a válasz.

Mindez jól rávilágít arra, hogy a baloldal kormányzásképtelen, hiszen ezek a pártok nem képesek még a saját szavazótáborukat sem megszólítani, mindig azok a szereplők tudnak ideig-óráig sikeresek lenni, akik azt hangoztatják, hogy leszámolnak a Gyurcsány fémjelezte baloldallal”

– közölte, majd hozzátette: ez azonban Márki-Zay Péter esetében is csupán egy kommunikációs fogás, hiszen mögötte is a DK áll, Gyurcsány Ferencéknek van a legtöbb biztos egyénijük, ráadásul a közös listán is várhatóan a DK-nak lesz a legtöbb jelöltje.

Márki-Zay tehát ugyan azzal nyert, hogy leszámol Gyurcsánnyal, de ennek ellenére éppen ő lesz az, aki hatalomhoz segíti Gyurcsányt,

valójában neki kampányol.

De nemcsak emiatt hiteltelen Márki-Zay ellenzékváltó kommunikációja, hanem azért is, mert minden fontos társadalmi és politikai kérdésben ugyanazt az álláspontot képviseli, mint Gyurcsány Ferenc: beengedné a bevándorlókat, mentegeti Soros Györgyöt, eltörölné a rezsicsökkentést, kiszolgáltatná hazánkat Brüsszelnek, sértegeti a jobboldali választókat, és még a minimálbért is eltörölné a nyugati multik érdekében – nyilatkozta.

Elemzése szerint ilyen nyíltan Brüsszel-párti és a nyugati multik oldalára álló miniszterelnök-jelöltje még talán sosem volt a baloldalnak, Gyurcsány Ferenc például a 2006-os választási kampányban eltitkolta valódi terveit, Márki-Zay azonban nyíltan kiáll a magyar társadalom többségének álláspontjával szemben. Ez meg is látszik az ő és a baloldal támogatottságán, ami zuhanni kezdett.

A 888.hu a külpolitikáról is kérdezte az elemzőt.

Külpolitikai szempontból is igen aktív év volt 2021, jelentősen átalakultak a geopolitikai viszonyok. Joe Biden elnök lett az Amerikai Egyesült Államokban, azonban 2021 az ő szempontjából egy kipukkanó lufi volt, jelentősen csökkent a támogatottsága, és könnyen visszajöhet Donald Trump

– kezdte meg az értékelést, amit a német választásokkal folytatott: „De magyar szempontból mégiscsak a német választás eredménye volt a legfontosabb, hiszen Németország hazánk legfontosabb gazdasági partnere, ráadásul a német kormánynak komoly hatása van a brüsszeli politikára.

Ezért is rossz jel, hogy egy baloldali-zöld-liberális kormány került hatalomra Németországban, amely beengedné a migránsokat, liberális intézkedések tömkelegét hozza, ráadásul ellenségesen viszonyul Kínához és Magyarországhoz is”

– tette hozzá.

A vezető elemző szerint kérdés, hogy mennyi ebből a kommunikáció, és mennyi lesz a valóságban is megjelenő cselekvés, hiszen reálpolitikai szempontból Németország nem teheti meg, hogy elmérgesedő viszonyt alakítson ki Közép-Európával.

Orbán Viktor mindenesetre pragmatikusan viszonyult az új német kancellárhoz, meghívta őt egy V4-tanácskozás keretében Budapestre”

– emelte ki.

Lapunk az új évvel kapcsolatban is kérdezte Deák Dánielt.

2022 egy izgalmas év lesz, hiszen a parlamenti választás során két világnézet csap össze: a minden külföldi érdeket kiszolgáló globalista baloldal magyarországi helytartói fognak megmérkőzni a nemzeti szuverenitást és a hagyományos értékeket védő patriótákkal”

– kezdte, majd így folytatta: „A jelenlegi felmérések alapján a jobboldal az esélyes a választáson, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a szimpátia nem minden, csak a leadott szavazatok számítanak. Ezért a tavaszi választási kampány során az lesz a döntő, hogy

melyik politikai oldal tudja a legjobban mozgósítani a saját táborát,

melyik tud olyan napirendi témákat felkarolni, amelyek aktivizálják a választókat.”

Az elemző hangsúlyozta: jelen helyzetben a Fidesz komoly versenyelőnyben van, hiszen Orbán Viktor vezetésével világos víziója van, egyértelmű álláspontot képvisel a fontos politikai kérdésekben, és egy olyan stabil közösség áll a párt mögött, amely könnyen mozgósítható.

A baloldalon ezzel szemben még a kampányüzeneteket sem találták ki, nincsen semmilyen mondanivalójuk az Orbán-gyűlöleten kívül a választóknak, komoly intellektuális válságban vannak.

Ennek ellenére nem lehet őket leírni, hiszen a hazai bukdácsolásuk ellenére komoly globális erők állnak mögöttük, amelyeknek semmi sem szent, mindent bevetnek a nemzeti kormány megbuktatása érdekében. Így aztán kemény választási kampányra lehet felkészülni” – zárta gondolatait Deák Dánel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére