Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Chris Farrell a 888-nak: Ez nem az Egyesült Államok harca

888.hu

2022.05.30. 18:00

Elég problémánk van otthon, de segíteni akarunk az ukrán népnek. Az lenne a legjobb, ha minél hamarabb fegyverszünetet vagy béketárgyalást kötnének – mondta a 888.hu-nak a CPAC Hungary-n adott interjújában Chris Farrell, nyugalmazott katonai hírszerzőtiszt, a Judicial Watch nevű szervezet igazgatósági tagja.

 

888.hu: Jelen volt a magyar választásokon. Tapasztalt bármilyen visszaélést a választások során?

Chris Farrell: Nem. A bizottság hat ügyvédet küldött, hogy megfigyeljék a választást. Ez a hat ember nagyon tapasztalt a választási munkálatokban. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumában dolgoztak, választási csalások és komplikációk ügyében. Több mint egy hetet töltöttek Magyarországon, nagyon gondosan átvizsgálták a választást, és száz százalékban elégedettek voltak azzal, hogy a választás tisztességes, pontos, teljesen és legitim volt.

 

888.hu: Sokan mondják, hogy Magyarországon nincs demokrácia és nincs jogállamiság. Mit gondol, miért mondják ezt?

Chris Farrell: Igen, a baloldaliak, akik erről beszélnek lényegében bármit elmondanak, hogy hangoztassák a véleményüket, vádaskodjanak vagy követelőzzenek, mert le akarják bontani a konzervatív kormányt, hogy kritikus elméleteket hitessenek el. Egyfajta filozófiai támadást akarnak indítani a konzervativizmus ellen és olyan konzervatív kormányok ellen, mint például az Orbán-kormány. De amit mondanak, valójában nem igaz. Nagyon tapasztalt megfigyelőink vannak, akik sok időt töltenek azzal, hogy megnézzék, mi történik a választás alatt. Kijelenthető, választás tiszta volt.

 

888.hu: Háború van Magyarország szomszédságában. Mi a véleménye róla?

Chris Farrell: Ez egy tragédia. Nagyon szomorú ez a helyzet. Először is a NATO szövetségeseink miatt aggódom, ugyanis Magyarország egy közös határon osztozkodik Ukrajnával. Együttérzek Ukrajnával, és úgy gondolom, támogatnunk és segítenünk kell az ukrán népet. De őszintén szólva, ez nem az Egyesült Államok harca. Nem a mi érdekünk. Nagyon nehéz kérdés. Épp most jöttünk ki egy 20 éves háborúból Afganisztánban, amit nagyon nehéz volt elmagyarázni az amerikai közösségnek. Elég problémánk van otthon, de segíteni akarunk az ukrán népnek. Az lenne a legjobb, ha minél hamarabb fegyverszünetet vagy béketárgyalást kötnének.

 

888.hu: Néhányan azt hiszik, hogy ez nem igazán Ukrajna és Oroszország háborúja, hanem az USA és Oroszország háborúja.

Chris Farrell: Ezt hívják proxy-háborúnak. Ez az, amitől félek. Aggaszt engem, hogy ez néhány ember kísérlete arra, hogy kihasználják vagy olyan helyzetbe taszítsák az Egyesült Államokat, hogy támadható legyen Oroszországgal szemben. Nemcsak az Egyesült Államok, hanem olyan országok számára is veszélyt jelent, mint Ukrajna és Lengyelország. És azoknak az országoknak, amelyek egy határon osztoznak a háború sújtotta országgal.

 

888.hu: Mit jelent önnek a hazafiasság? És ön szerint a hazafiasság támadás alatt áll az USA-ban?

Chris Farrell: A hazafiasság az országod és a hagyományaid szeretete. A dokumentumok és az ötletek, amelyek segítettek létrehozni Amerikát. Tehát a Függetlenségi Nyilatkozatunk, az Alkotmányunk, ezek azok az alapvető gondolatok, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy azzá az országgá váljunk, mint amilyen most. A világ minden tájáról jöttek az emberek az Egyesült Államokba, felkarolta őket az ország, és ők felkarolták az országot. Eggyé váltak vele. Elfogadták az eszméket és a hitet. Az ország pedig elfogadott mindenkit. Ez kölcsönös volt. Ha van benne szeretet és hit, az nekem a hazafiasság.

 

888.hu: Bölcs dolog fegyvert küldeni az Ukrajnába?

Chris Farrell: Nem feltétlen értek egyet vele, de megértem a körülötte lévő vitát. Az oroszok azt mondják, hogy a mi fegyvereink ölik meg a katonáikat. De ez nem igaz. Nem mi húzzuk meg a ravaszt és ugyan ez igaz visszafele is. Ez a veszélye a proxy-háborúknak. A proxy-háborúk gyorsan forró háborúkká válhatnak. Nem kell sok hozzá és ez nagy probléma lehet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére