Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boros Bánk Levente: Hiba lett volna, ha Orbán Viktor nem fogalmaz meg aktuálpolitikai kérdéseket

Prokaj Dávid

2021.10.25. 18:40

A Médianéző Központ igazgatója a 888.hu-nak elmondta, a miniszterelnök október 23-ai beszéde az ellenzéki vádakkal szemben egyszerre volt kampánybeszéd és megemlékezés.

 

A politikai elemző úgy látja, hogy fél évvel az országgyűlési választások előtt minden nemzeti ünnepet áthatják a kampány- és aktuálpolitikai üzenetek.

Hiba lett volna a miniszterelnök részéről, hogyha nem fogalmaz meg olyasfajta gondolatokat, amelyeknek aktuálpolitikai, a választásokra vonatkozó üzenetük is van”

– mondta Boros Bánk Levente arra a kérdésünkre, hogy a miniszterelnök beszéde megemlékezés volt, vagy inkább kampánybeszéd. Hozzátette, hogy október 23-a egy jó kiindulópont arra, hogy szembe lehessen állítani a múltat és a jelent, hogy meg lehessen fogalmazni azt, amit el kell kerülni, és amiről a választásoknak is szólnia kell.

Elmondása szerint Orbán Viktor fő üzenete 1956-tal kapcsolatban az, hogy

a diktatúrát, a külföldi beavatkozást és a szovjet érdeket kiszolgáló kommunisták visszajövetelét meg kell megakadályozni.

2006 pedig szól a rendőrterror és a gyurcsányi kormányzásnak a visszautasításáról, ezért úgy véli, hogy a kormánynak támogatóinak az a felelősségük, hogy ennek a visszatértét megakadályozzák.

Boros Bánk Levente megerősítette, hogy minden nemzeti ünnepen van a miniszterelnök beszédében kampánybeszéd és megemlékezésre utaló mondatok. Ezek a napok ugyanis az elmúlt legalább 20 évben aktuálpolitikai felhangot is kaptak.

Hosszú ideje már a nemzeti ünnepek – pláne választási kampányban – aktuálpolitikai üzenetekkel vannak tele.”

Hozzátette, hogy véleménye szerint az lett volna a hiba, ha a miniszterelnök kihagyja ezeket a párhuzamokat, valamint a konklúziók levonását.

Az ellenzéki vádakra, miszerint ez kizárólag kampánybeszéd volt, úgy reagált, hogy ha meghallgatja bárki az ellenzéki beszédeket a „néhány ezres megmozduláson” a Hősök terénél,

ott sokkal inkább foglalkoztak aktuálpolitikával, mint 1956-tal.

Az ugyanis inkább egy ellenzéki demonstráció volt, amit ők szerveztek, ezért sem volt véletlen, hogy csak nyomokban volt fellelhető magyar zászló a tömegben.

Valójában nem is álcázták ’56-os megemlékezésnek!”

– jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy miért lehettek ennyire kevesen a baloldali gyűlésen, úgy fogalmazott:

El kellett jönnie az igazság pillanatának, és ez most mellbe vágta őket.”

Úgy látja, hogy az elmúlt hónapokban elbízták magukat.

Miután megszervezték az előválasztási hacacárét, azt gondolták, hogy innentől csak felfelé vezet az út.”

Valójában azonban az elmúlt hónapokban a kormányoldal nem volt olyan mértékben jelen, ez is hozzájárult ahhoz, hogy belehajszolták magukat abba a hitbe, hogy lehet esélyük 2022-ben. Most viszont a kormányoldal feljött a színpadra, és ha egymás mellé tesszük a két helyszínt, hogy hányan voltak az egyiken, és hányan a másikon, „ez súlyos vereség az ellenzéki oldalnak”. Azóta egyébként néma csönd van, már nincsenek azok az agresszív kijelentések, hiszen

szembesültek azzal, hogy továbbra is tömegek támogatják a kormányt”.

 

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatására, vagyis hogy egy hajszállal ugyan, de Karácsonnyal állt közelebb a győzelemhez a baloldal, mint jelenleg Márki-Zay Péterrel, úgy reagált, hogy népszerűségben hatalmas a lemaradása Orbán Viktorhoz képest. Ennek okát abban látja, hogy a főpolgármester már fel volt előre építve, ők is azt gondolták, hogy vele futnak neki a választásnak, nyilvánvalóan ő volt az elsődleges jelöltje a baloldalnak. Márki-Zay Pétert csak egy „hiánypótlónak” tartja, aki beugrott Karácsony Gergely helyére mint második jelölt. Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesteréről ugyanis 2018 előtt senki nem hallott.

Olyan, mint a színpadon – mert mégiscsak egy színjátékól beszélünk –, mint amikor egy újabb fehér nyuszit húz elő a kalapból a bűvész.”

Hozzátette, hogy a második poén már nem biztos, hogy ugyanúgy fog ütni, mint ahogyan az első.

A kutatásból az is kiderül, hogy kevésbé szimpatikus Márki-Zay Péter az embereknek, mint Karácsony Gergely. Ezt rossz jelnek tartja az ellenzék számára, tekintve hogy kezdetben még több miniszterelnök-jelölt is volt náluk.

Most, hogy már csak egyetlen jelölt maradt a balliberális oldalon, az emberek azt mondták, hogy inkább Orbán Viktort választják.”

Hozzátette: nem feltétlenül kettőjüket kell összehasonlítani, hanem hogy a miniszterelnökhöz képest hogyan állnak, és ennek alapján az derül ki, hogy a szavazók Márki-Zayt nem szeretik annyira, mint a korábbi jelöltet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére