Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a 888-on üzent a magyaroknak

888.hu

2016.11.14. 17:28

Pénteken tartották a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) függetlenség napi rendezvényét Krakkóban. A lengyel miniszterelnök asszony a rendezvény után a 888.hu-n keresztül üzent a magyaroknak.

Komoly biztonsági ellenőrzések után lehetett csak bejutni a krakkói Sokól Gimnáziumban, pénteken tartott megemlékezésre. Ismeretes, hogy november 11-én ünnepelték a lengyelek a függetlenség napjának 98. évfordulóját. A PiS rendezvényén beszédet mondott Jaroslaw Kaczynski a párt elnöke és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök is. A PiS rendezvényén magyarok is részt vettek: Csizmadia László, a CÖF elnöke és Kiszelly Zoltán politológus volt jelen. A 888.hu a helyszínen követte az eseményeket.

Elsőként Kaczynski mondott beszédet. A résztvevőket arra emlékeztette, hogy Európa keresztény alapokon nyugszik és felidézte a szmolenszki tragédiában elhunyt ikertestvére, az egykori lengyel elnök, Lech Kaczynski szavait:

a keresztény civilizáció a leginkább emberbarát az összes civilizáció közül, amely valaha is létrejött a történelem folyamán."

2016. november 11-én, két évvel függetlenségünk 100. évfordulója előtt kezet nyújtunk mindenkinek, akik egy erős Lengyelországban érdekeltek, a különböző nézeteltérésektől függetlenül – mondta Jaroslaw Kaczynski. Erős, független és virágzó Lengyelországot és Európát szeretnénk – hangsúlyozta.

A függetlenség napjának alkalmából Kaczynski felidézte Lengyelország évszázados függetlenségi küzdelmeit, és hangsúlyozta, hogy a szabadságot meg kell védeni, mert máskülönben az nem tart örökké.

Ezután az este másik rangos felszólalója, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök mondott beszédet.

Szydlo emlékeztetett az egy évvel ezelőtti, PiS által megnyert parlamenti választásokra, és a kampányban Andrzej Duda köztársasági elnök szerepére. A teremben ekkor Duda nevét kezdte skandálni a tömeg.

Kiemelte, hogy a győzelem a köztársasági elnök és a PiS összefogásával valósult meg, a jelenlegi kormányt pedig hamisítatlan piros-fehér csapatnak nevezte. (A lengyel zászló piros és fehér színekből áll, így ezzel a hasonlattal a kormány hazafiasságát szerette volna érzékeltetni – szerk.).

Azért nyertünk, mert összefogtunk, hogy létrehozzunk egy piros-fehér csapatot, amely egységet tud mutatni a kritikákkal és azokkal szemben, akik mindent megtettek, hogy elbukjunk"

– mondta Szydlo.

A miniszterelnök után következett a Gazeta Polska vezetője, Tomasz Sakiewicz.

A Gazeta Polska egy, a magyarországi polgári körökhöz és a CÖF-höz hasonló civil szervezet. Emellett egy ugyanilyen nevű konzervatív lapot is működtetnek.

A rendezvény után a helyszínen nem tartottak hivatalos sajtótájékoztatót, azonban Beata Szydlo lengyel miniszterelnököt sikerült megszólaltatnunk. Mivel csak egy rövid kérdésre volt időnk, azt kérdeztük a kormányfőtől, hogy mit üzen a magyaroknak.

Nagyon köszönöm minden magyarnak, hogy támogatnak minket, örülök, hogy együtt vagyunk. Köszönöm, hogy közösen lépnek fel velünk Közép-Európa és a világ ügyeiben. Minden jót kívánok és üdvözlöm a magyarokat!"

– üzente a 888.hu-n keresztül a magyaroknak Beata Szydlo, a lengyel miniszterelnök.

(A fordításért köszönet Borzon Dánielnek)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére