Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Barcza Attila: "Sopron és a térség érdeke egybehangzik az ország érdekével"

Bertha László

2018.02.19. 11:20

Sopron és a térség érdeke egybehangzik az ország érdekével: meg kell védenünk a határainkat, valamint az eddig elért eredményeinket - jelentette ki a 888.hu-nak adott interjújában Barcza Attila, a Fidesz-KDNP országgyûlési képviselõjelöltje.

A teljes ellenzék összevissza beszél, ráadásul kimondva-kimondatlanul támogatja Soros betelepítési tervét.”

888.hu: Sopron és a térség érdekeit hosszú éveken át képviselő Firtl Mátyás nyugdíjba vonulásával Önt érte az a megtisztelő feladat, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje legyen. Firtl Mátyás nemrég úgy fogalmazott, hogy az Ön személye a biztosítéka a város és a környék további fejlődésének. Milyen célokkal, célkitűzésekkel vág neki az április 8-i választásoknak?

Barcza Attila: Ezúton is köszönöm Firtl Mátyás támogatását, segítő szavait. A képviselő úr munkatársaként korábban a választókerület településeinek életébe is betekintést nyerhettem. Sopron és a környező települések, a fiatal családok elmúlt években történt gyarapodása biztató jövőt ígér. A soproni belváros felújítása, a kórház fejlesztése, a fertődi Esterházy- és a nagycenki Széchenyi-kastély rendbetétele, a Fertő tavi sport- és szabadidőközpont kialakítása, a Lővér-program megvalósítása, az M85-ös gyorsforgalmi út, az új soproni ipari park, a kistelepülési járda- és útépítések, iskolafelújítások mind-mind közös eredmények, illetve folytatandó közös célok. Az itt élő polgárokkal és közösségekkel, valamint a kormány támogatásával modern Magyarországot építünk. Országgyűlési képviselőként erre vállalkozom, ehhez kérem április 8-án az itt élők támogatását.

888.hu: Köztudott, hogy sok éve a soproni közéletben tevékenykedik, többek között Ön a soproni fejlesztésekért felelős tanácsnok is, így tehát komoly tapasztalattal rendelkezik a város ügyeiben. Hogyan értékeli az eddig elért eredményeket?

Barcza Attila: Kellő szerénység mellett is azt mondhatom, hogy bizakodásra adhatnak okot az eddig elért eredmények. Mielőtt politikai pályára léptem volna, már aktív tagja voltam több civil közösségnek is. A választókerületben nőttem fel, ma is tagja vagyok az önkéntes tűzoltó egyesületnek és polgárőrségnek, szerepet vállalok labdarúgó egyesületi munkában és két cikluson át kistelepülésen önkormányzati képviselő voltam. Számomra mindig fontosak voltak a közösségek, mindig csapatban dolgoztam, és nincs ez másként azóta sem, hogy Sopron belvárosának önkormányzati képviselőjévé választottak. Azt tanultam, hogy ahol működő közösség van, ott könnyebb eredményes munkát végezni. Sopron a kormányzati támogatásnak köszönhetően meghatározó fejlesztéseket indított meg, hasonlóra a világháborút követő időszak óta nem volt példa.

A szocialista kormányoktól az állandó ígérgetésen túl másra nem futotta.”

888.hu: Mind a soproni emberek, mind a térségben élők számára régóta várt fejlesztés a már említett M85-ös projekt. Ez 2010-ig mondhatni reménytelennek tűnt. Hogy áll ez a folyamat jelenleg?

Barcza Attila: Sopron városa elsőként írta alá a Modern Városok Program szerződését a kormánnyal. Ebben első helyen szerepel az M85-ös megvalósítása, melyet a kormány kiemelt beruházásnak minősített. Korábban erre nem volt példa. A szocialista kormányoktól az állandó ígérgetésen túl másra nem futotta. Az Orbán-kormány ígéretet tett a megvalósításra, és örömmel jelenthetem, hogy a kivitelezés hamarosan megkezdődik. Egy autópálya-építés rendkívül összetett feladat, komoly előkészítést és tervezést igényel. Ez a háttérmunka lezárult, most a munkagépeké lesz a főszerep, a nyomvonal mentén a földmunkákat már bárki láthatja.

888.hu: Ahogyan említette, valóban szembetűnő, pozitív változásokon ment keresztül a város. Milyen egyéb fejlesztések vannak még tervben?

Barcza Attila: Sopront és térségét kiemelt turisztikai régiónak nyilvánította a kormány, ennek megfelelően jelentős források állnak rendelkezésre az ehhez szükséges fejlesztésekhez. A fertődi Esterházy-kastély vagy a nagycenki Széchenyi-kastély olyan nemzeti értéket képvisel, amelyet büszkén be kell tudnunk mutatni a hozzánk érkező vendégek számára. Újkori történelmünk kiemelkedő eseménye a Páneurópai Piknik, az emlékparkban egy látogatóközpontot alakítunk ki. A legmerészebb terveink ugyanakkor a Fertő tó egyetlen hazai vízitelepével kapcsolatosak. A turisztikai fejlesztésnek köszönhetően létrejön hazánk legkomplexebb sport- és szabadidőközpontja. Megújul a strandterület, éttermek, motel, kemping, több száz parkoló, új hajó- és csónakkikötő, sportpályák, hotel, valamint minden igényt kielégítő vízi és sportkomplexumok épülnek. Szóval minden szempontból izgalmas időszak előtt állunk.

888.hu: A felmérésekből láthatjuk, hogy továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz-KDNP. Mindeközben az ellenzéki oldalon továbbra is széthúzás, mellébeszélés tapasztalható. Milyen kampányra számít ennek fényében?

Barcza Attila: Attól tartok, hogy a felelőtlen ígérgetés, valamint a vagdalózás, sárdobálás kerül majd a középpontba. Néha olyan irreálisan hajmeresztő ellenzéki ígéretek hangzanak el, amelyekről már a kimondás pillanatában tudják, hogy nem valósítható meg, de alkalmasak arra, hogy összezavarják a választókat. Arra szeretném fektetni a hangsúlyt, hogy mi az a munka, amit már elvégeztünk, és mi az, ami még előttünk áll. Erről szeretnék beszélni a választókkal, ezért minden településre ellátogatok a hátralévő időszakban.

Egyedül a Fidesz képviseli következetesen ezt az álláspontot.”

888.hu: Továbbra is óriási kihívások előtt áll Magyarország. Gondolok itt az illegális bevándorlás kérdésére, valamint a Soros-terv keretében megvalósítandó kötelező kvótarendszerre, mely még mindig napirenden van Brüsszelben. Komoly tétje van tehát a választásoknak. Mi Sopron és a térség érdeke ebben az ügyben?

Barcza Attila: A térség érdeke egybehangzik az ország érdekével: meg kell védenünk határainkat, védenünk kell Európa külső határait. Térségünkből sokan ingáznak naponta osztrák munkahelyükre. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a határon a szomszédaink ellenőrizzék az áthaladó gépjárműveket. Bízunk abban, hogy az unió mielőbb belátja a külső határok védelmének fontosságát, és így megszűnhet a belső ellenőrzés. Egyedül a Fidesz képviseli következetesen ezt az álláspontot. A teljes ellenzék összevissza beszél, ráadásul kimondva-kimondatlanul támogatja Soros betelepítési tervét. Helyi szinten is rengeteg támadást kapott az ellenzéktől a Fidesz a kerítés megépítéséért. Ma pedig már úgy tesznek, mintha mindig is támogatták volna. Persze, amikor konkrét szavazásra került sor a témában, a helyi ellenzék megfutamodott. Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy képtelenek az itt élők érdekeit képviselni. A Sopronban és a környéken élőknek határozott és következetes képviselőre van szükségük. Erre vállalkozom, ehhez kérem a támogatásukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére