Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A leghűségesebb 888-olvasó: Orbán Viktor jedi lovagja vagyok

Bokor Gábor, Kozma Zsuzsi

2019.05.18. 09:18

Rendhagyó interjú a 888-on! Megszólaltatjuk azokat, akik már az oldal indulása óta követik a 888-at. Debrecenbe utaztunk, ahol egyik legnagyobb rajongónkkal, Zsengellér Tiborral beszélgettünk.

Zsengellér Tibor: Hadd kezdjek én! Nagyszerű ötletnek tartom, hogy az olvasót is bevonjátok a lap életébe, ezért is szeretem nagyon a 889 rovatot. Sokszor én is írnék, de amint leülnék, hogy megírjam a cikket, az már meg is jelenik nálatok. Biztos érdekes az olvasóknak, hogy egy másik olvasó miért gondolkodik ugyanúgy, és miért a 888-at vagy a nemzeti oldalt találja meg, és miért ilyen elvetemült kormánypárti valaki, mint én.

„A fiam azt mondta rám, hogy Orbán Viktor jedi lovagja vagyok.”

Fotó: Kozma Zsuzsi

888: Rendszeresen megosztja a véleményét a Facebook-oldalán, ahol többek között 888-as tartalmakat is véleményez. Mióta foglalkozik a politikával?

Zs.T.: Sokan azt gondolják, hogy fizetve vagyok ezért, de nem. Ez abszolút belülről fakadó dolog. Nekem ez annyira természetes. Frank Füredi mondta korábban, hogy a Nyugaton mennyire jellemző az, hogy a mai fiatalok szembefordulnak a saját szüleikkel, nagyszüleikkel. A romló életszínvonaluk miatt az idősebb generáció tagjait hibáztatják. Én mindig is tiszteltem a felmenőimet, ők is nemzeti érzelműek voltak, ilyen szellemben neveltek. Pedagógusok voltak, belőlem is az lett, és egyszerűen hitelesek voltak azok, amiket mondtak. Nagyszüleimet és szüleimet mindig lenyomták, elnyomták a kommunizmus, szocializmus alatt, félniük kellett, egyértelmű volt, hogy az én nézeteimnek semmi közük nem lehet a baloldalhoz.

888: Ha már a kommunizmust említette, Ön miként élte meg azt az időszakot?

Zs.T.: Gyűlöltem, tiszta szívemből. Elegem volt abból, csakhogy egy példát említsek, hogy felvegyenek az egyetemre, KISZ-munka kellett. Mellbe vágott, mikor a kitűnő eredményeim ellenére nem vettek fel. Később persze több diplomát is szereztem.

Fotó: Kozma Zsuzsi

888: Aztán jött 1989, mikor Orbán Viktor elkergette az oroszokat.

Zs.T.: Éreztük, tudtuk, hogy most valami történni fog. Én már ekkor beléptem az MDF-be. Bátornak éreztük a hangulatot, és megnyugtatott, hogy vannak értelmiségiek, akik kiálltak a változás, a kommunizmus elkergetése mellett. Aztán a Csurka-levél (Csurka István 1992 nyarán publikált tanulmánya szerint túl sok a zsidó származású személy a magyar közéletben, az előző rendszer emberei megakadályozták a valódi rendszerváltást, és az MDF vezetése is felelős a hatalmukat átmentő kommunisták térnyerésében – a szerk.) után kiléptem a pártból, nem fizettem tagdíjat, Orbán Viktor és a Fidesz felé fordultam.

888: Milyenek voltak a rendszerváltás utáni évek?

Zs.T.: Örültem, hiszen levetkőztük magunkról az átkozott kommunizmust. Egy ideig elégedett is voltam. De az Antall-kormány nagyon sok lehetőséget elpuskázott. A helyzet akkor lett jobb, mikor Orbán Viktor mellénk állt. Az első Orbán-kormány is reményteli volt, pláne a mostaniak.

888: Mit éreznek harminc évvel a rendszerváltás után?

Zs.T.: Még mindig bizakodás van bennem. Részben beteljesülésérzet is van, hogy végre, sikerült! A további előrejutáshoz nagy legitimáció szükséges, ami szerencsére most meg is van. Még aktív vagyok, ezért is írok annyit a Facebookra. Nincs blogom, a közösségi oldalon mondom el a véleményem, és szerencsére sokan ismernek. A gyerekeim mondják, hogy nem lehet velünk végigsétálni úgy a városon, hogy ne állítanának meg, ne beszélgetnének velünk.

Fotó: Kozma Zsuzsi

888: 2015 szeptemberében elindult a 888, meséljen még erről, hogyan élte meg a lap születését?

Zs.T.: Tudod, azért vonzódom a 888-hoz, mert ti fiatalok vagytok, bátrabbak, mint a többiek és ez kell ide! Apám mindig csitított, hogy vigyázzak, mert bajom lehet abból, ha felemelem a hangom. Ezért szeretlek titeket, mert ti mentek előre és kimondjátok azt, amit mások nem feltétlenül mernek. Az oldalt az indulása óta követem. Egyből beleszerettem. Abban az időben, mikor GFG megcsinálta az oldalt, mindig arról beszélgettem az ismerőseimmel, hogy a jobboldalon is kellene egy lap, amelyik a fiatalokhoz szól, és akkor jött ez. Az indulása óta felvállaltan rajongó, és elkötelezett 888-olvasó vagyok!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

Kálmán Olgáék aktivistái akadályozták a Hír TV munkáját

A sajtószabadságért aggódó, Gyurcsány Ferenc fémjelezte Demokratikus Koalíció aktivistái fizikailag akadályozták a Hír TV stábjának munkáját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére