Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal csak beszélt, a kormány cselekedett

888

2021.12.19. 15:15

A magyar kormány nem ideológiai elkötelezettség miatt szerzett keleti vakcinákat, hanem mert a nyugati beszerzés megbukott és emberéleteket kellett menteni.

Erről G. Fodor Gábor beszélt az Origónak, akinek a napokban jelent meg Politikai virológia című könyve.

Mindannyiunk életét átírta a koronavírus. Mindenki megszenvedte a bizonytalanságot, a bezártságot, az átmenetiséget, nem tudván, hogy mikor érhet ez az egész véget.

Szerinte az emberek számára az a kérdés, hogy képesek-e a kormányok cselekedni, megzabolázni a vírust annak érdekében, hogy visszakapják a régi életüket.

Amíg benne vagyunk a járványban, addig minden energiánkat leköti. Ez együtt jár egy mindent átható bizonytalansággal.

Viszont, ahogy lejjebb mentek a számok, az embereket már a vírus utáni élet érdekelte, elakarják felejteni ezt az egész lidércnyomást.

Az ellenzékről szólva, azért sem működhet a halálkampányuk, mert az embereknek nem a halállal és elmúlással van dolguk, hanem reménykedni akarnak.

Abban reménykedünk, hogy a tudomány megoldja a problémáinkat, de az elején szinte semmit tudtunk a vírusról. Ebben a bizonytalanságban a politikára, a cselekvő kormányzatokra helyeződött a nyomás: tegyenek valamit a vírus ellen. Mivel vakcina nem volt, vissza kellett térni a régi megoldásokhoz: az elkülönítéshez és a kivételes rendhez.

Erre a vírus terjedésének lassítására volt szükség és hogy működni tudjon az egészségügyi ellátórendszer. Közben folyton mérlegelni kellett, hogy mit bírnak el az emberek.

A vírustagadásról, a nemzeti és a globális járványkezelés sikerességéről, a politikai erőviszonyok változásairól az eredeti cikkben olvashatsz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére