Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

888-interjú: Ébresztő, elnyomott konzervatívok!

888.hu

2020.07.04. 18:15

Ha találnánk egy-két olyan embert, legyen az vidéki fiatal vagy fővárosi idős néni, esetleg ötgyermekes családanya, akinek fel tudjuk futtatni a Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját, és aki értékes gondolatokat tud megosztani velünk, annak én már nagyon örülnék – nyilatkozta mások mellett a 888-nak Kovács István, a Megafon alapítója.

888.hu: A múlt héten elindult a Megafon, amiről a Facebookon azt írják: a jobboldali közösség hangosbeszélői vagyunk. Miért kell a jobboldalnak hangosbeszélő?

Kovács István: Mert azt vettük észre, hogy az utóbbi években hihetetlenül megsokszorozódott a balliberális tartalmaknak a száma az online térben, és különösen igaz ez a közösségi médiára. Zárójeles megjegyzés, hogy szerintem ezen az a Facebook nemrég felállított bírósága sem fog sokat segíteni, amelynek 20 megválasztott tagjának több mint fele kötődik valamilyen úton-módon Soros Györgyhöz. Tehát azt látjuk, hogy egyfajta balliberális véleménycunami jön velünk szembe a közösségimédia-felületeken, ezért azok az emberek, akik csak a közösségi médiából tájékozódnak, csak a liberális véleményeket kapják, csak az ő nézőpontjukat ismerik meg. Nekem konzervatívként azonban szívügyem, hogy a konzervatív vélemények is hallhatók legyenek. Ebben szeretne segíteni a Megafon.

888.hu: Hogyan tud segíteni?

KI: Többféleképpen. Egyrészt fogunk indítani képzéseket, ahol el fogjuk mondani, mi szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres Facebook-oldalt tudjon működtetni. A legkorszerűbb tudást szeretnénk nyújtani a jelentkezőknek, és ehhez a legjobb szakemberek segítségét kértük. A képzésekre jelentkezni a Megafon honlapján lehet júliusban, augusztus végén pedig már szeretnénk megtartani a felvételit, hogy szeptemberben elkezdődhessenek a képzések. Emellett várunk tartalmakat is. Ha a honlapon regisztrálók elküldik nekünk a Facebook-oldalukat, YouTube-csatornájukat, akkor mi segíteni tudunk abban, hogy a minőségi tartalmak minél több emberhez eljussanak. Jövő héttől a Megafon a legjobb tartalmakat a Megafon Facebook-oldalán is közzé fogjuk tenni. Emellett azt kérjük, hogy aki tud, és egyetért a céljainkkal, támogasson minket munkával vagy pénzzel.

888.hu: Mekkora az érdeklődés?

KI: Az érdeklődés meglepően nagy. Néhány nap alatt már közel kétezren vették fel velünk a kapcsolatot, és kisebb-nagyobb adományokat is folyamatosan kapunk. Vannak olyanok, akik tízezer forintot utalnak, de volt egy lelkes támogatónk, aki egymillió forintot adományozott a Megafonnak. Ezúton is köszönjük neki. Ez alapján mi azt gondoljuk, hogy sokan gondolkodnak hasonlóképpen, mint mi, és nagy szükség van erre a kezdeményezésre. Érezzük, hogy nagy a nyomás, és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Azt persze nem ígérjük, hogy itt holnapra meg fog változni minden, és hogy szép lassan el fognak tűnni a balliberális vélemények – ezt természetesen mi nem is szeretnénk, hiszen mi valódi demokraták vagyunk, akik kíváncsiak mások véleményére is. De ha találnánk egy-két olyan embert, legyen az vidéki fiatal vagy fővárosi idős néni, esetleg ötgyermekes családanya, és akinek fel tudjuk futtatni a Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját, aki értékes gondolatokat tud megosztani velünk, annak én már nagyon örülnék.

888.hu: És miről kell, hogy szóljanak ezek a tartalmak? Miről kell beszélnie például egy influenszernek ma Magyarországon?

KI: Mi nem szeretnénk megmondani senkinek, hogy mi legyen a véleménye, tehát a mi képzésünk nem ideológiai képzés lesz, hanem szakmai. Azt szeretnénk, ha mindenki el tudná mondani, hogy neki mit jelent konzervatívnak lenni. Mi abban tudunk segíteni, hogy elmagyarázzuk, hogyan lehet ezt a leghatékonyabban megtenni. És ha sokan leszünk, ha sokan hallatjuk a hangunkat, akkor nem tudnak majd minket elnémítani. Egy-egy oldalt le lehet tiltani, egy-egy hangot el lehet némítani, de ha egy összetartó, egymást segítő közösséget tudunk építeni, akkor már megérte létrehozni a Megafont.

888.hu: Mindannyian ismerjük a Facebook gyakorlatát. Nem is kell feltétlenül sértőn fogalmazni ahhoz, hogy azonnal letiltson. Egyre többen bojkottálják a Facebookot. Nem kellene egy alternatív platformot építeni inkább?

KI: Sok konzervatív ember gondolja azt, amit most ön mondott, hogy inkább bojkottálni kell ezeket a csatornákat. Én azonban azt gondolom, hogy ez nem jó irány, és a Facebook mint platform önmagában megkerülhetetlen, hiszen, ha jól emlékszem, a havi aktív felhasználók száma több mint 2 milliárd. Persze érdemes használni más csatornákat is, de végső soron mégis csak a Facebooknak van a legtöbb felhasználója. Azt gondolom, hogy ehelyett inkább az a dolgunk, hogy minél szervezettebbek legyünk, és minél jobban ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a közösségimédia-felületek adnak nekünk.

888.hu: Muszáj megkérdeznem: miből fogják mindezt finanszírozni?

KI: Alapvetően egy alulról építkező közösség vagyunk, tehát azt szeretnénk, ha a működésünk közösségi finanszírozásból fenntartható lenne. Az induláshoz természetesen megkerestem néhány jobboldali üzletembert, hiszen ahhoz, hogy legyen egy weblapunk, hogy hirdetni tudjunk Facebookon, szükség volt némi kezdőtőkére. De a továbbiakban szeretnénk adományokból építkezni. Bárkinek a támogatását szívesen vesszük, és mindenkinek megőrizzük az anonimitását. Azt hiszem, és hisszük, hogy a pénz és a befektetett munka jó célra megy.

888.hu: Akkor összességében mi a teendő?

KI: Arra kérünk mindenkit, hogy regisztráljanak a Megafon honlapján és jelentkezzenek képzéseinkre, küldjenek be tartalmat, csatlakozzanak a csapatunkhoz, és támogassanak minket. Ha bármelyiket ezek közül megteszik, akkor máris nagyon sokat tettek a jobboldali online közösség megerősítéséért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Soros György olyasmit akar, ami rossz Magyarországnak

Orbán Viktor: Soros György olyasmit akar, ami rossz Magyarországnak

2015-ben az volt a mondás, aki nem engedi be a migránsokat, az ne kapjon pénzt- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Die Zeitnak egy interjúban, amelyet szerdán közölt a liberális német hetilap a hírportálján.

Trump elnök vejét durva antiszemita támadások érik következmények nélkül

Trump elnök vejét durva antiszemita támadások érik következmények nélkül

Megtűrt zsidózás a neokon hamisság és a radikális baloldal oltárán hazánkban és a tengerentúlon.

Dömötör Csaba: folyamatosan zajlik a célzott tesztelés

Folyamatosan zajlik az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók tesztelése. 370 ezren élhetnek ezzel a lehetőséggel – mondta videóüzenetben Dömötör Csaba.

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Szerencsére Gyuri bácsi összes cikke megfelelt a Project Syndicate-nek. Meg a csekkek is.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Egy legendától búcsúzunk | Szanyi Tibor pártlapja felháborító cikket írt Varga Juditról | Orbán Viktor levele Soros Györgynek.

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére