Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Magyarország erős identitással rendelkező ország lett, ezt nem szabad kockára tenni!”

Ányos Miklós

2022.04.01. 15:00

Németh Zsolt az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, országgyűlési képviselő, a NATO Parlamenti Közgyűlésének tagja, a vasárnapi választáson a budapesti 18-as választókerület, azaz a XXII. kerület, Budafok-Tétény és a XI. kerület, Újbuda fideszes képviselő-jelöltje. Őt kérdeztük a választás tétjéről, fejlesztésekről, népszavazásról és a szomszédban dúló háborúról.

 

888.hu: Nemrég úgy fogalmazott, hogy különösen nagy a tétje a mostani választásoknak. Minden országgyűlési választás tétje jelentős, nem?

Németh Zsolt: Az a fontos, hogy folytatni tudjuk azt a páratlanul eredményes munkát, amit az elmúlt években végeztünk. Magyarország erős identitással rendelkező ország lett, a külhoni magyarok a nemzettest részévé váltak, erkölcsi és emlékezetpolitikai kérdésekben tudtunk előremutató alkotmányos normákat alkotni. Erős, szuverén állammá vált Magyarország, s nem mellékesen gazdaságilag megerősödött. Szerintem nem szabad ezt kockára tenni.

 

888.hu: Mi lenne a kockázata annak, ha a baloldal nyerne?

N. Zs.: A tapasztalat, a felkészültség, a tájékozottság, a világlátás, a törvények és szabályok ismerete nem helyettesíthető csupán lelkesedéssel, bármennyire is szükséges az is a hatékony érdekérvényesítéshez. Ha olyasvalaki kapná meg a kormányzati felhatalmazást, akik a felsoroltak hiányával küzdenek, az egy vagy több ágazat fejlődését akár meg is állíthatja, vagy adott esetben vissza is fordíthatja. Jómagam ugyanakkor 1990 óta képviselem Dél-Budát a magyar országgyűlésben. A legutóbbi időben különösen sok dologban sikerült előre lépnünk.

 

888.hu: Az Ön körzetének egy része átnyúlik a a XI. kerületbe is. Ott milyen célokat szeretne elérni?

N. Zs.: Jelenleg a két legaktuálisabb a Kelenföldi Városközpont megmentése, valamint Zöld Duna-part megvalósítása a Kopaszi-gáttól a Nagytétényi kastélyig.

A XI. kerület vezetése az elmúlt években úgy tűnik, hogy nemigen tudta vagy akarta képviselni a helyi lakosság érdekeit. Erről árulkodik a kelenföldi városközpont eladási szándékának a botránya, a zöldterületek folyamatos beépítése, és a Duna-parti ingatlanfejlesztések, ahelyett, hogy azt visszaadták volna pihenő és rekreációs övezetként a XI. kerületben élőknek.
Sajnos sok más körzetben is tapasztalhattuk, hogy egy több párti koalícióban, az egyes pártok érdekérvényesítési harcában, pont azok érdekei sérülnek, akiknek a képviseletére felesküdtek.

Azt tudom, hogy mi az, amit biztosan nem fognak a kerületiek elveszíteni, ha nekem szavaznak bizalmat: az egészséges és szép Duna-parti környezetet. A zöld Duna-part kezdeményezésemhez csatlakozott a Budapesti Fejlesztési Központ, amit a Galvani híd projekttel együtt tervezünk megvalósítani. Örömmel mondhatom, hogy a napokban született kormányhatározat a zöld Duna-part projektről.

Hatalmas előrelépés lesz a fővárosi polgároknak, szeretni fogják a pihenőövezetet, amely az igényeik szerint épül majd meg.

 

888.hu: Korábban igen aktívan védte a Kelenföldi Városközpont ügyét. Hol tart most ez az ügy?

N. Zs.: Egy csatát megnyertünk, a helyi civilekkel együtt megakadályoztuk, hogy az önkormányzat eladja, és a vevő lakásokat, toronyházakat építsen a helyére. Ha emlékeznek még, akkor hangfelvételek tanúskodnak arról, hogy ebből az ügyletből egyes baloldali szereplők jutalékot is kaptak volna. De közös erővel sikerült elérnünk, hogy a DK-s polgármester és a momentumos alpolgármester vezette önkormányzat érvénytelenítse a pályázatot.

Ugyanakkor azt még nem sikerült elérnünk, hogy végleg letegyenek az ingatlanok eladásáról, és akár már a választások után újra napirendre tűzhetik az eladást.

De ezt minden törvényes eszközzel meg fogjuk akadályozni, és el fogjuk érni a Kelenföldi Városközpont felújítását, modernizálást és szolgáltatásainak bővítését, a lakosság igényei szerint.

 

888.hu: Képviselő úr egy nagy vihart kavaró posztot is kitett a háborúról. Korábban nyilatkozott is nekünk a fegyveres konfliktus kitörésekor. Most hogyan látja a helyzetet?

N. Zs.: Aki nem akarta nem értette félre. Európa nagy gondban van. Keleti felén háború dúl. Ennek a helyzetnek ráadásul a kárpátaljai magyarok a túszai. A mi feladatunk az, hogy a béke és a biztonság ügyét segítsük. Természetes, hogy a magyarok érdekeit tekintsük a legfontosabbnak, de segítsünk a rászorulókon is.

 

888.hu: Mit gondol, mi lesz a gyermekvédelmi népszavazás végeredménye?

N. Zs.: Szerintem kiderül a magyarok akarata, amit a vasárnapi népszavazáson meg fogunk a világnak üzenni. S ha egyértelmű lesz hogy az apa férfi, az anya nő, és hagyják békén a gyerekeinket, akkor Magyarországon a genderőrület egyik legnagyobb veszélyforrását elhárítjuk. Ezért nem is lehetne jobbkor véleményt nyilvánítania a magyaroknak erről a kérdésről, mint akkor, amikor az őket képviselő kormányról is döntenek.

 

888.hu: Mit gondol, sokan elmennek majd szavazni?

N. Zs.: Egy jó séta a szavazóurnákhoz a leghasznosabb dolog, amit egy magyar most vasárnap önmagáért tehet. Hisz' nemcsak a jövedelmünket, a munkahelyünket, a családunkat kell megvédeni ezen a választáson, hanem meg kell védeni a békénket is. Ezért arra kérek mindenkit, hogy családunkkal, ismerőseinkkel, mindannyian menjünk el szavazni, és védjük meg Magyarországot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nem sokáig láthattuk a honi sajtó megfelelő érzékenységgel megáldott felületein a címlapra kínálkozó hírt: „orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt.” Az írás nyilván osztatlan rettegést aratott az ilyesmire fogékonyak körében, ám a szenzációs anyagot később törölték.

Vegyi fegyvert vetett be az ukrán hadsereg az oroszok szerint

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy „önkéntes rohamosztagok” elfoglalták Mihajlivka települést Donyeck város közelében.

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik. A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergő a Klasszis Klub című műsorban vallott a guruló dollárokról: szerinte mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött.

Gyerekeknek nyomja a BLM-propagandát a Disney

Korán kezdik az agymosást a cégnél.

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Vajon eljött annak az ideje, hogy az LMBTQ már a gyermekeket molesztálókat is védelmébe veszi?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére