Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: védelmi kiadások

Magyarország veszi át novemberben a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének parancsnokságát

Magyarország olyan jelentős szerepet vállal a NATO működésében, amilyenre ez idáig nem került sor – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, fél nappal az Észak-atlanti Szerződés Szervezete tagállamai vezetőinek csúcstalálkozója előtt.

Ismét bevezethetik a sorkatonaságot Szlovéniában

A védelmi kiadásokat is megemelnék a jövőben.

Újabb szakítópróba jöhet a német kormánykoalícióban?

Angela Merkel német kancellár eddig sem túl bombabiztos kormánykoalícióját ismét megpróbáltatások érhetik, mégpedig a német haderõfejlesztés kérdése felõl. A konzervatívok és a szociáldemokraták ugyanis teljesen ellenkezõ állásponton vannak. Vajon sikerül újabb kompromisszumot kötnie Merkelnek?

Mindenben Donald Trump akarata érvényesült a NATO-csúcson

Bár heves viták után, de a rendkívüli NATO-csúcs összehívását kezdeményezõ amerikai elnök, Donald Trump szerint is eredményesen zárult a brüsszeli NATO-csúcstalálkozó, ahol a katonai szövetség összes tagállama - így Magyarország is - ígéretet tett arra, hogy 2024-ig a GDP két százalékát fordítják védelmi kiadásokra. Eredetileg nem szerepelt a csúcstalálkozó napirendjén, de a találkozón hangsúlyozottan szó esett a tömeges migráció veszélyeirõl is.

Simicskó: növekedési pályára állt a Magyar Honvédség

A kormány döntése értelmében a honvédelmi költségvetés 2024-re eléri a GDP 2 százalékát, ennek nyomán a Magyar Honvédség növekedési pályára állhat - mondta a honvédelmi miniszter.

Németország messze van a NATO elvárásaitól

Németország tavaly bruttó hazai termékének (GDP) 1,13 százalékát költötte katonai kiadásokra, ami elmarad a NATO 1,22 százalékos elõrejelzésétõl, és jóval alacsonyabb az észak-atlanti szövetség 2 százalékos célszámánál.

...és akkor szép csendben elkezdett kiépülni a közös európai haderõ

A közös európai haderõ létrehozása visszatérõ téma: néhány évente mindig valaki felmelegíti. Az utóbbi egy évben a bevándorlási válság miatt Orbán Viktor magyar kormányfõ és néhány vezetõ európai politikus is azt hangoztatta, hogy egy közös haderõ megvédhetné Európa határait és a peremterületeken is vállalhatna békefenntartó missziót. Úgy tûnik, hogy a németek mutatják az utat.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére