Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: várhelyi olivér

Az Európai Bizottság tagjelölti státuszt ajánl Ukrajnának és Moldovának

Az Európai Bizottság azt ajánlja a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak, hogy adja meg a tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának, Grúziának azonban ehhez további feltételeket kell még teljesítenie – jelentette be Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke pénteken.

Von der Leyen: A nyugat-balkáni térség az európai családhoz tartozik

A nyugat-balkáni térség az európai családhoz tartozik, közösek az értékek és a sorsok is – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke szerdán a szlovéniai Brdo pri Kranjuban az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előtt.

Felgyorsítaná az uniós bővítési folyamatot Várhelyi Olivér EU-biztos

A bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős EU-biztos a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a cél változatlan: Albániával és Észak-Macedóniával egyaránt szeretnék elindítani a csatlakozási tárgyalásokat, a kormányközi konferenciák a tervek szerint júniusban indulhatnak.

Brüsszelnek jobban kellene figyelnie a tagállamok eltérő problémáira

Európa zöldmegújulásának lehetőségeiről, a pandémia kezeléséről, az Európai Unió bővítéséről és a kontinens gazdasági versenyképességének jövőbeni lehetőségeiről beszélgettek a magyar kormány uniós tisztségviselői a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezésében az Európa-nap alkalmából tartott pénteki online konferencián.

Várhelyi Olivér is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec honlapra

Várhelyi Olivér uniós szomszédságpolitikai és bővítési biztos is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára – hozta nyilvánosságra kedden a Kárpáthír.com.

Várhelyi Olivér: Az EU elvárja, hogy Ukrajna megfelelően szabályozza a nyelvhasználatra és az oktatásra vonatkozó jogokat

Várhelyi Olivér: Az EU elvárja, hogy Ukrajna megfelelően szabályozza a nyelvhasználatra és az oktatásra vonatkozó jogokat

Ukrajnának garantálnia kell a nemzeti kisebbségeket megillető jogok tiszteletben tartását, és a kormánynak érdemi párbeszédet kell folytatnia a nemzeti kisebbségek képviselőivel – jelentette ki Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős európai uniós biztos az EU–Ukrajna Társulási Tanács csütörtöki eszmecseréjét követő sajtótájékoztatón.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Koncz Zsófia és a magyar labdarúgó válogatott tegnap esti győzelme után mozgalmasan indult a hét. A legfontosabbakat össze is foglaltuk. Íme!

Karanténba vonul Várhelyi Olivér magyar uniós biztos

Önkéntes karanténba vonul Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagja, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében dolgozók között – ezt maga az uniós biztos közölte hétfőn Twitter-üzenetben.

Szkopje uniós elkötelezettségéről biztosította Várhelyi Olivért az észak-macedón elnök

Az észak-macedón belpolitikai helyzetről, valamint Szkopje uniós elkötelezettségéről tárgyalt szerdán Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Sztevo Pendarovszki, Észak-Macedónia államfője.

„Meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával”

Erről Várhelyi Olivér, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos beszélt Brüsszelben, az Európai Parlament külügyi bizottságának szerdai ülésén.

Vissza az oldal tetejére