Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: paks 2

Építési engedélyt kapott Paks II. reaktorépülete

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozóan kiadta az ötös számú blokk reaktorépületének építési engedélyét, így lehetővé válik a kivitelezési munkák megkezdése – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Prágában.

Szijjártó: Felgyorsítjuk a paksi bővítést és a napenergia-beruházásokat is

Magyarország felgyorsítja a paksi atomerőmű bővítését és a napenergia-beruházásokat is, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka már karbonsemleges legyen – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Indiában.

Nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdek a paksi atomerőmű bővítése

Magyarország nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítése, a Roszatom pedig képes a beruházás végrehajtására – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek, miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Isztambulban.

A baloldal fűtőanyag nélkül hagyná Magyarországot

A baloldal fűtőanyag nélkül hagyná Magyarországot

A józan ésszel szembemenve követeli a baloldal, hogy Magyarország terjessze ki az Oroszország elleni energetikai szankciókat. A földgázcsapok elzárása és a paksi atomerőmű bővítésének a leállása csillagászati energiaárakat, fűtőanyaghiányt, és termelési szektorok leállását eredményezné. Nem csoda, hogy a német kancellár is úgy vélte, hogy jelenleg semmi realitása az orosz gázszerződések felmondásának, hiszen jobban fájna Európa államainak, mint Oroszországnak – írja az Origo.

Márki-Zay itthon, a Momentum Brüsszelben támadja a magyar rezsicsökkentést

Paks II-t leállítaná a baloldal, ha áprilisban hatalomra jutna – lényegében erről beszélt egy tévéinterjúban a momentumos Cseh Katalin. A baloldali EP-képviselő arra nem tért ki, hogy milyen következményekkel járna mindez, az atomenergia lekapcsolása: úgy járhatna Magyarország, mint Németország, ahol a villamos energia mostanra a lakosságnak szinte megfizethetetlen. Paks nélkül minden magyar családnak négyszer akkora rezsit kellene fizetnie, mint most. Az interjúból kiderült az is, Cseh Katalin büszke arra, hogy Brüsszelben a magyar rezsicsökkentés ellen dolgozik. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal egyébként az orosz gáz ellen hergel: ez szintén elviselhetetlen dráguláshoz vezetne – írja az Origo.

A paksi atomerõmû bõvítése nélkül nincs biztonságban a magyar áramellátás

Paks II. nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás, és az atomerõmû versenyképessége vitathatatlan - mondta Süli János, a paksi atomerõmû bõvítéséért felelõs tárca nélküli miniszter a hosszútávú villamosenergia-ellátásról és az atomenergia szerepérõl rendezett budapesti konferenciát megelõzõen.

"Sok a közgazdász, sok a hülyeség is"

Pikkelek mostanság az önjelölt közgazdászokra, különösen azóta, amióta egyes sajtótermékek fokozott figyelemmel ölelik magukhoz a neofita lelkesedõk elmebajnokságának legújabb vívmányait.

889

Végigsöpör az apokalipszis a közmûcégek piacán

A Századvég Gazdaságkutató konferenciát rendezett "A jövõ energetikája" címmel. Érdekes trendek rajzolódtak ki a szakértõk elõadásai alapján: az energetika egy olyan iparág, amelyben nagyon lassú változások tapasztalhatóak és alacsony az újításra, az innovációra való képesség. A negyedik ipari forradalom, a digitalizáció azonban fel fogja forgatni az iparágat és jelenleg úgy néz ki, hogy ennek a nagy energiacégek és a közmûszolgáltatók lesznek a vesztesei. Egyes iparági szereplõk apokaliptikus képet festettek a várható változásokról.

Biztosan nem lesz népszavazás Paksról

A paksi bõvítés ügyében a nemzetközi szerzõdések miatt még csak megerõsítõ népszavazást sem engednek a hatályos szabályok.

Az Európai Bizottság rábólintott a paksi atomerõmû bõvítésére

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy állami támogatást kapjon a paksi atomerõmû bõvítése.

Vissza az oldal tetejére