Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: mateusz morawiecki

368 hektárnyi területet követel Lengyelország Csehországtól

Jan Lipavsky cseh és Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter csütörtökön Prágában, az EBESZ gazdasági és környezetvédelmi fórumának megnyitója előtt röviden megvitatta Lengyelország 368 hektáros területi követelését, amelyben a két szomszédnak az 1950-es évek óta nem sikerült megállapodnia – jelentette pénteken a Rzeczpospolita lengyel napilap.

Lengyelország háborús jóvátételt akar követelni Németországtól

Lengyelország háborús jóvátételt fog követelni Németországtól – jelentette be Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke csütörtökön Varsóban, a háború alatt elszenvedett, több mint 527,8 ezermilliárd forintnak megfelelő összegre rúgó lengyel veszteségekről szóló jelentés ismertetésekor.

Morawiecki még vitatkozna egy kicsit az Európai Bizottsággal a helyreállítási forrásokért

Lengyelország nem veszíti el a helyreállítási terv eszközeit, ezek folyósítása csak idő kérdése – jelentette ki a lengyel miniszterelnök szerdai sajtóértekezletén.

Lengyelország pótlólagos uniós forrásokat kér az ukrán menekültek ellátására

Lengyelország pótlólagos európai uniós forrásokat kért az országot a szomszédos Ukrajnából elárasztó több millió menekült elhelyezésének finanszírozásához – jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök a Bild című német bulvárlapban csütörtökön közzétett nyilatkozatában.

Robbanás történt Lengyelországban egy bányában, többen meghaltak

Robbanás történt a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Pniówek sziléziai szénbányájában, két vájár meghalt, tizenkét sérültet kórházba vittek, tart a mentőakció – közölte szerda reggel a lengyel média.

Bekérették a lengyelországi francia nagykövetet

Lengyelország beidézi a francia nagykövetet, miután Macron „szélsőjobboldali antiszemitának” nevezte a lengyel miniszterelnököt.

Morawiecki: Keletről komoly biztonsági fenyegetés éri az EU-t

Keletről komoly biztonsági fenyegetések érik az Európai Uniót, ezért a legfontosabb ügyekre kell fókuszálni, amelyek közé aligha tartozik az uniós alapszerződés 7-es cikkelye körüli vita – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a wPolityce.pl hírportálon hétfőn megjelent interjúban.

Morawiecki szerint minden közvetlen tárgyalás Lukasenkát legitimálja

A lengyel kormányfő egy vidéki sajtóértekezleten nyilatkozott újságíróknak a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság lehetséges megoldásairól.

Orbán Viktor: A magyar–lengyel kapcsolat tovább erősödik

Orbán Viktor: A magyar–lengyel kapcsolat tovább erősödik

A magyar miniszterelnök a magyar–lengyel kapcsolatról beszélt.

A titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője: Nagyon feszült a helyzet

„Nem hagyjuk magunkat megrémíteni, Lengyelország az EU- és NATO-partnerekkel együtt védeni fogja az európai békét” – írta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Vissza az oldal tetejére