Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: magyar-amerikai kapcsolatok

Szijjártó: A magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet adja az alapját

Szijjártó: A magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet adja az alapját

Magyarország épít az Egyesült Államokkal fenntartott, „nagyon erős” kapcsolataira, köztük Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök májusi találkozójának eredményeire és a Magyarországra települt amerikai vállalatok jelentette sikertörténetre – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Washingtonban, az Európai Politikai Elemzések Központjában (CEPA) a transzatlanti kapcsolatok erősítésének lehetőségeivel foglalkozó konferencián.

Ezért hívta meg Trump Washingtonba Orbán Viktort

Ezért hívta meg Trump Washingtonba Orbán Viktort

A magyar miniszterelnök május 13-án látogat az Egyesült Államok fővárosába, hogy találkozzon Donald Trump amerikai elnökkel. Világszerte sokan vártak már erre a találkozóra. Kérdés azonban, hogy miért pont most kerül sor a két politikus egyeztetésére?

Sivalkodnak az amerikai liberálisok, mert Trump elnök természetes szövetségesként tekint Orbán Viktorra

Orbán Viktor és a magyar kormány állhatatos politikája az amerikai-magyar kapcsolatoknak egy olyan látványos javulását hozta el, ami miatt az amerikai vezetõ globalista liberális médiumok közül egyszerre kettõ is, a The New York Times és a Bloomberg hírügynökség is szomorkodó hangvételû cikket jelentett meg. Nagyon fáj ugyanis a migrációt támogató globális erõknek, hogy Donald Trump amerikai elnök természetes szövetségesként számít Orbán Viktorra és Magyarországra.

"Megváltozott az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata"

Az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerint az amerikai-magyar kapcsolatok az elmúlt idõkben "nem olyanok voltak, mint amilyennek lenniük kellett volna".

Szijjártó: Magyarország nem vesz részt az Egyesült Államokat bíráló európai kórusban

Mind az amerikai adminisztráció, mind a magyar kormány a saját polgárai biztonságát elsõdleges kérdésnek tekinti. Washington és Budapest is világossá tette, hogy nem kér az illegális migrációból, de a globális terrorellenes küzdelemben is szoros szövetség van a két kormány között - fogalmazott az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélésével összefüggésben Szijjártó Péter Washingtonban.

Új fejezet nyílhat a magyar-amerikai kapcsolatokban

Új fejezet nyílhat a magyar-amerikai kapcsolatokban, hiszen a két ország nagyon sok kérdésben hasonlóan gondolkodik - mondta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke pénteken az Országházban.

Ilyen egy amerikai hadgyakorlat Magyarországon

A U.S Army Europe közleménye szerint magyar-amerikai csapatok közös hadgyakorlatot tartottak a Bakonyban.

Republikánus képviselõ: Trump alatt erõsödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok

Dennis Ross amerikai republikánus képviselõ szerint Donald Trump elnöksége idején erõsödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok.

Németh Zsolt: Trump gyõzelme megújíthatja a legmagasabb szintû magyar-amerikai kapcsolatokat

Donald Trump elnökké választása lehetõséget teremt arra, hogy újrainduljon a magas szintû párbeszéd Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között - mondta el a 888.hu-nak adott interjúban Németh Zsolt, az Országgyûlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke. A Magyar Atlanti Tanács alelnöke szerint nem kell félteni a NATO-t Trump elnökségétõl, ugyanakkor Amerika várhatóan felhagy a demokráciaexport nemzetközi beavatkozási politikájával.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére