Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: izer norbert

Újabb magyar adóügyi siker Brüsszelben

Sikerrel képviselte a kormány a magyar érdekeket Brüsszelben. Az Európai Unió két ügyben is elfogadta a kormány adóügyi érveit, így továbbra is visszaigényelhető az áfa fele a bérelt autóknál, és biztosított marad a tisztességes vállalkozások és a költségvetés védelme a fizetésképtelen cégekkel szemben is – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Újabb adókönnyítések jöhetnek

Tavaly május óta összességében több mint ezer milliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat – tájékoztatott Izer Norbert.

Ingyenesen jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a tajszám

Most, a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást, és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Mindenkinek ingyenesen biztosítja az állam az oltást

A tajszám esetleges érvénytelenítése nem játszik szerepet abban, hogy az érintett kaphat-e koronavírus elleni védőoltást, azt ugyanis az állam ettől függetlenül ingyenesen garantálja – nyilatkozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Még az Európai Bíróság és a Kúria szerint is helyes a magyar reklámadótörvény

Még az Európai Bíróság és a Kúria szerint is helyes a magyar reklámadótörvény

Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, amely meg tudja adóztatni a nemzetközi digitális óriásvállalatokat, miután a magyar reklámadótörvényt az Európai Bíróság mellett a magyar Kúria is megfelelőnek ítélte – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A munkáltatói adók eltörlése 117 ezer dolgozó munkáját mentette meg

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára továbbá az ágazati adómentesség mellett az elviteles ételek 27 százalékról 5 százalékra történő áfacsökkentését is kiemelte, amely szintén szervesen illeszkedik a kormány veszélyhelyzet idején meghozott intézkedéseinek a sorába.

Januári meglepetés: megszűnik egy sereg illeték

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Szinte mindenkit érinteni fog jövőre az új adóügyi könnyítések

Szinte mindenkit érinteni fog jövőre az új adóügyi könnyítések

A gyermekes családoknak nagy segítség lehet a jövőre hatályba lépő illetékmentesség – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

„Az adóügyi könnyítés a jó válasz a koronavírus-válságra”

A koronavírus-járvány első és második hullámában is jelentős adókönnyítést kaptak a különböző cégek és ágazatok, ami az anyagi terhek mérséklése mellett több százezer munkahely megőrzését tette lehetővé – mondta a Magyar Hírlapnak Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Vissza az oldal tetejére