Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: harry potter

J. K. Rowling a transznemű woke-izmust a Szovjetunióhoz hasonlítja

A Harry Potter sikersorozat szerzője, J. K. Rowling a Szovjetunióhoz hasonlította a transzneműséggel kapcsolatos kérdések megvitatását övező félelem jelenlegi légkörét.

J.K. Rowling, a transzlobbi és az eltörlés kultúrája

J.K. Rowling, a transzlobbi és az eltörlés kultúrája

J.K. Rowling minden kétséget kizáróan korunk egyik legismertebb írója, akinek a varázslóvilágban játszódó Harry Potter könyvsorozata mostanra több generációnyi gyermekkel szerettette meg az olvasás csodálatos világát. Ennek ellenére az írónő valóságos közellenséggé vált a haladáspárti berkekben azon nézetei miatt, amelyek szerint a „nők menstruálnak és nincsen péniszük”, és ezért bűnhődnie kell.

Újabb támadás alatt J.K. Rowling

Egy angliai előadóművészetre összpontosító középiskola eltávolította a Harry Potter-szerzőt, J. K. Rowlingot az egyik házból, válaszul a diákok panaszaira, amelyek „a transzneműekkel kapcsolatos megjegyzéseire és nézeteire” vonatkoztak.

A libsik kidobnák a kötelezõ olvasmányok közül Jókai, Madách és Móricz Zsigmond mûveit

Mivel a végéhez a közeledik az új Nemzeti alaptanterv (NAT) összeállítása, ezért a liberális pedagógus-szakmaiszervezetek össztüzet zúdítottak az elmúlt napokban közvéleményre annak érdekében, hogy elfogadtassák azt a "forradalmi" tervüket, miszerint kidobnák a kötelezõ olvasmányok listájából a magyar irodalom klasszikusainak egy jelentõs részét. A libsi reformerek szerint a jövõ generációinak inkább Harry Pottert, illetve az Éhezõk viadalát kellene olvasniuk.

Elképesztõ: egy dementor jelent meg a felhõk között

A helyi lakosok nagyon megijedtek, amikor meglátták a felhõk között a dementorra emlékeztetõ alakot.

New Yorkban is bemutatják a Harry Potter-színdarabot

A West End után a Broadwayt is meghódítja a Harry Potter és az elátkozott gyermek.

Johnny Depp lesz a fõgonosz az új Harry Potter-filmekben?

Tegnap hozta nyilvánosságra a Warner Bros, hogy a valaha szebb napokat látott színész fontos szerepet kapott a Legendás állatok és megfigyelésükben.

Jó hír a Harry Potter-rajongóknak

Ötrészes lesz az eredetileg trilógiának tervezett Legendás állatok és megfigyelésük címû filmsorozat.

Harry Potter visszatért

Kilenc év után tegnap jelent meg az új Harry Potter kötet - legalábbis az angol könyvesboltok polcain. Az évtized könyv szenzációjaként aposztrofált regény már az elõrendelés során eladási rekordot döntött, nem véletlenül nevezik az eredeti mûveket jegyzõ J. K. Rowlingot "a könyvesboltok védõszentjének".

Vissza az oldal tetejére