Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: gabona

Hol az ukrán gabona? Döcög az export

Hol az ukrán gabona? Döcög az export

Bár az utóbbi időszakban megindult az ukrán gabonaexport, az eddigi adatokból mégis az derül ki: a tavalyi mennyiségnek csupán a felét adta el Ukrajna külföldi vevőknek. Ráadásul a nemzetközi várakozásokkal ellentétben jórészt nem az éhező afrikai országokba került az ukrán gabona, hanem Törökországa és Európába – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Hat, mezőgazdasági termékeket szállító hajó futott ki ukrán kikötőkből

A török védelmi minisztérium közlése szerint a mezőgazdasági termékek exportja Ukrajnából egy humanitárius folyosón keresztül történik, azt a török, az orosz és az ukrán hadsereg, valamint az ENSZ képviselői alkotta közös koordinációs központ (JCC) felügyeli.

Amerikai üzlet a kalinyingrádi blokád feloldása mögött

Amerikai üzlet a kalinyingrádi blokád feloldása mögött

Ugyanazon a napon lélegezhettek fel az orosz exklávé, Kalinyingrád lakosai, hogy Litvánia nem blokkolja tovább az orosz áruk beáramlását, amikor megindultak az ukrán gabonaszállítások.

Megszületett a megállapodás az ukrán gabonaexport újraindításáról

Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével megállapodott a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításáról. Az egyezmények aláírását az ENSZ főtitkára jelentette be pénteken Isztambulban.

Végre kiszabadulhat Ukrajnából a gabona

Végre kiszabadulhat Ukrajnából a gabona

Oroszország és Ukrajna megállapodást kötött a Fekete-tengeri gabonahajók kiszabadításáról.

Az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön Lembergben.

Biztosított a magyarországi gabonaellátás

Míg a világ egyes részein élelmezési válságtól tartanak, a magyarországi gabonaellátás biztosított – írta a szombati Magyar Nemzet.

Háborús árak alakultak ki a gabonapiacon

Meredeken emelkedtek az árak a gabonapiacon világszerte az orosz-ukrán háború kirobbanása óta, a helyzeten sokat ront, hogy Ukrajnából nem tud kijutni a termény és bár Magyarországon – miután gabona terén önellátó az ország – nincs veszélyben az ellátás, az aszályos szezonkezdés, valamint az egyre magasabb energiaárak lecsapódnak majd az alapvető élelmiszerek áraiban is – írta meg a VG hétfőn.

A háború miatt már most élelmezési vészhelyzetet hirdettek az afrikai országban

Élelmezési vészhelyzetet hirdettek Csádban a gabonakészletek csökkenése miatt.

Gabonaexport-folyosóról tárgyal Törökország Oroszországgal és Ukrajnával

Ezt ma közölte egy magas rangú török tisztviselő. Ukrajna és Oroszország együttesen a világ búza- és árpaexportjának mintegy harmadát adja.

Vissza az oldal tetejére