Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: földgáz

Ezekben az uniós országokban nőttek a leginkább a rezsiárak, a magyarokat védi a rezsicsökkentés

Ezekben az uniós országokban nőttek a leginkább a rezsiárak, a magyarokat védi a rezsicsökkentés

A megfizethetőség határát súrolják a rezsiköltségek több olyan uniós tagállamban, ahol az energiahordozók extrém világpiaci drágulását a kormány nagyjában-egészében a lakosságra hárította. Lettországban például közel öt és félszeresére emelkedett a háztartási földgáz ára egy év alatt – írja az Origo.

Társadalmi elutasítottság övezi Brüsszel olajembargós javaslatát

Ursula von der Leyen az Európai Parlament május 4-i plenáris ülésén ismertette az Európai Bizottság Oroszországgal szembeni hatodik szankciós javaslatának részleteit. A brüsszeli testület tervei szerint az orosz kőolaj importját hat hónapon belül, míg a finomított kőolajtermékek behozatalát az év végéig meg kellene szüntetniük az uniós tagállamoknak. A Századvég megvizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok a hazánkba érkező orosz kőolaj és földgáz elzárásáról, illetve az Oroszországra kivetett szankciók gazdasági következményeiről.

Szlovákia felmentést kér az orosz kőolajra kivetendő bármilyen uniós embargó alól

Szlovákia felmentést kér az orosz olajra kivetendő bármilyen uniós embargó alól, ha az Oroszország elleni legújabb szankciók között lesz ilyen – közölte kedden a pozsonyi gazdasági minisztérium a Reuters hírügynökség kérdésére válaszul.

TASZSZ: Európa megnövelte az Oroszországtól vásárolt gáz mennyiségét

Az orosz hírügynökség szerdán arról számolt be, hogy az európai államok jelentősen megnövelték az Oroszországtól történő gázvásárlást az idén annak ellenére, hogy az ukrajnai háború miatt világszerte bojkottálják a kereskedelmet az országgal.

Szijjártó: Magyarország energiaellátása továbbra is biztonságban van

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán megosztott videójában jelentette be, hogy az újabb európai uniós szankciós intézkedések semmilyen módon nem érintik az energiaszállításokat, és a paksi atomerőmű fenntartása sem ütközik akadályokba.

Súlyosan sértené a magyarok érdekeit az olaj- és a gázszankció bevezetése

Súlyosan sértené a magyarok érdekeit az olaj- és a gázszankció bevezetése

A Magyarországon felhasznált kőolajnak mintegy 90 százaléka, a földgáznak pedig a 80 százaléka származik Oroszországból, ahonnan a paksi atomerőmű fűtőeleme is érkezik. Ráadásul ezeket az energiaforrásokat szerencsére hosszútávú szerződésekkel biztosítjuk, ami miatt a hazai lakosságot nem érinti a most Nyugat-Európában tapasztalt brutális rezsidrágulás – írja a Világgazdaság.

Az amerikaiak 58%-a szerint Biden hibája, ha az orosz konfliktus miatt emelkednek a gázárak

A megkérdezettek 50%-a azt is mondta, hogy Bident tartják felelősnek Oroszország ukrajnai inváziójáért – derült ki a Politico/MorningConsult szerdai közvélemény-kutatásából.

Katar szállíthat földgázt Európának egy orosz-ukrán konfliktus esetén

Egy amerikai tisztségviselő szerint az Európai Uniónak hosszú távú földgáz-szerződéseket kell kötnie ahhoz, hogy elkerülje a jövőbeli kínálati hiányt – írja a Mandiner.

Az asztal alatt jön az SMS a kollégáktól, hogy „nyomjad, Péter, veled vagyunk”

Az asztal alatt jön az SMS a kollégáktól, hogy „nyomjad, Péter, veled vagyunk”

A baloldal esetében iszonyatos mértékű külföldre irányuló megfelelési kényszer érhető tetten, ami bennünk soha nem volt meg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 888.hu-nak adott interjújában. A beszélgetés során szóba került többek között a migráció, a woke- és genderideológia, valamint azt is megtudtuk, hogy a tárcavezető adott-e megbízást exkormányfőknek a külügyminisztérium épületének eladására.

Vissza az oldal tetejére