Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: alstom korrupciós ügy

Újabb ember ellen emeltek vádat az Alstom-ügyben vesztegetés miatt

Vesztegetés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy újabb ember ellen az Alstom-ügyben – közölte Keresztes Imre főügyész kedden az MTI-vel.

A baloldal szétlopta a 4-es metrót, de most ráfázhat

A hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult Alstom-ügyben eddig öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Fõügyészség, nincs köztük közszereplõ: az egyik gyanúsítottal szemben kiadott nemzetközi elfogatóparancs még hatályos.

Az egykori balliberális kormánypártoknál landoltak a metróbotrány csúszópénzei

Budai Gyula fideszes parlamenti képviselõ szerint egyértelmû, hogy az Alstom-ügybõl származó kenõpénzek baloldali politikusokhoz, illetve az MSZP és az SZDSZ kasszájába vándoroltak.

Tovább folyik a nyomozás az Alstom-botrányban - egy vádlott szökésben

December 3-áig meghosszabbította a nyomozást az Alstom-ügyben a Legfõbb Ügyészség - tájékoztatta a Központi Nyomozó Fõügyészség helyettes szóvivõje az MTI-t szerdán.

Sokáig nem évül még el az Alstom-ügy

Az Alstom-ügy büntetõjogi elévülése még jó ideig nem fenyeget, mert vezetõ beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetésrõl van szó. Ebben az esetben akár 10 év börtönt is kiszabhat a bíróság, ugyanennyi az elévülés ideje is.

A 4-es metró beruházása lehet a legbonyolultabb korrupciós ügy

A 4-es metróval kapcsolatos korrupciós ügyekben Lázár János által tett feljelentések egy részét áttették a Fõvárosi Fõügyészségre. A továbbiakban a Központi Nyomozó Fõügyészség (KNYF) csak az Alstom-ügyben nyomoz, a Lázár János miniszterelnökséget vezetõ miniszter feljelentésében érintett többi ügyet pedig elkülönítették ettõl, és azokban a Fõvárosi Fõügyészség jár el.

Vissza az oldal tetejére