Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljes csõd volt a titkos kémmûholdprogram

Bokor Gábor

2018.01.09. 11:25

Atomjaira hullott és a tengerbe zuhant a SpaceX által tegnap az ûrbe bocsátott mûhold.

Hétfő este két neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő jelentette be, hogy nem tudta pályára állítani a Zuma kódnevű amerikai kémműholdat az amerikai SpaceX magáncég hordozórakétája.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szupertitkos űreszközt egy Falcon 9-es típusú hordozórakéta vitte fel, azonban a műhold, amelyet a Northrop Grumman repülőgépgyártó és védelmi technológiával foglalkozó amerikai konszern gyártott, nem tudott leválni a hordozórakéta egyik eleméről.

A források egybehangzó véleménye szerint a műhold darabokra esett szét, és a tengerbe zuhant.

Az eredeti terv az volt, hogy a műholdat alacsony pályára állítják a Föld körül, azonban nagyon nem úgy alakult végül a helyzet.

A SpaceX Falcon 9 visszatérő egysége nyolc perccel a felbocsátás után visszatért a Földre.

Az ilyen jellegű küldetésekről nem nyilatkozunk. A jelenlegi adatokból az olvasható ki, hogy a Falcon 9-es hordozórakéta rendben működött. Az ügyben vizsgálat indult, de az előzetes felmérés szerint nincs jele szabotázsnak vagy külső beavatkozásnak"

– fogalmazott James Gleeson, a SpaceX szóvivője.

Az Elon Musk vezette amerikai magáncég az elmúlt évben két, katonai szempontból fontos és bizalmas szállítmányt bocsátott fel az amerikai kormány megbízásából. Májusban az NROL-76 hírszerzési műholdat indította útjára a Nemzeti Felderítő Hivatal számára, amely a kémkedés céljára használt műholdakat működteti. Szeptemberben pedig egy legénység nélküli X-37B űrhajót indítottak el az amerikai légierő megbízásából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére