Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlávik: Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság

888.hu - MTI

2021.02.04. 22:00

Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb csoport – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő, egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarországon, mert egyre többen láthatják, mennyire megváltozik azok élete, akik már beoltatták magukat.

A szakember kiemelte, nem annak alapján kell dönteni egy vakcináról, hogy honnan származik, hanem hogy mit tud. Felhívta a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V hasonlóan készül, mint az AstraZeneca brit–svéd gyógyszeripari vállalat oltóanyaga, sőt az orosz vakcina még korszerűbb is, mert az kétfajta oltásból áll – tette hozzá.

Szlávik János azt mondta: a Dél-pesti Centrumkórházban jelenleg kevesen vannak lélegeztetőgépen, de a koronavírusos betegek számának csökkenése megállt. Ezért úgy értékelt, hogy körbenézve Európában „nem lazíthatunk”, fenn kell tartani a korlátozásokat. Elképzelhető, hogy még emelkedni fog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma – mondta, megjegyezve azt is: azokban az országokban, ahol lazítottak, „nagyon komoly járvány dúl”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére