Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerintetek miért olcsóbbak az egyes iPhone telefonok?

888.hu

2017.09.29. 12:55

A pénzügyõrök 41 iPhone-t találtak két személyautóban Röszkén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy szerb rendszámú Fiatot ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával – írja a NAV Facebook-oldala.

Az androbit.net szerint a pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. Az ellenőrök rövid szerelés után, a gépkocsi hátsó ajtajának kárpitja mögött, 26 fekete és ezüst színű iPhone 7 típusú okostelefonra bukkantak.

Néhány perccel később szintén egy szerb autó szigorított ellenőrzése hozott eredményt. Annak ellenére, hogy a járművet vezető nő nem jelentett be vámköteles árut, a pénzügyőrök 15 darab iPhone 7 okostelefont pakoltak ki az ajtó kárpitja mögül - jegyzi meg az androbit.net.

A NAV munkatársai az összesen 6 millió forint értékű mobilszállítmányt lefoglalták, a két szerb állampolgár ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Nem ez az egyetlen trükk

Információik szerint Szlovákiában több, felújított okostelefonra szakosodott nagykereskedés is található. Ezek a kereskedések a korábban hibás vagy sérült, majd felújított telefonokat árulnak, többek között a hazai GSM szaküzletek számára is – írja a Híradó.

A jogilag használt, de újként eladott okostelefon alacsony árából okunk van gyanakodni, hogy az adott modell valójában egy hibás (lezúzott, gyártási hiba, stb), de utólag javított darab.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére