Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Békési Marcell

2020.01.19. 16:32

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

Régi internetes népi bölcsesség – mely a Facebook-megosztások sokadik évadját éli meg – miszerint egy „angol kutató” eredményei szerint a történelem korábbi szakaszaiban jóval gyakoribb volt a megcsalás, mint ahogy azt az emberek gondolnák, és a gyermekek valójában 15 százaléka származik ilyen kapcsolatból. Legalábbis Nyugat-Európában.

A kutatásról persze azóta kiderült, hogy nem egy valid, megalapozott kutatás, hanem csak egy genetikus kutató véleménye, azonban egy ír tudományos újságíró, Peter Andrews nem hagyta annyiban a dolgot, és megvizsgálta, vajon mennyire igaz, hogy minden hatodik-hetedik gyermeket nevelkedett nevelőapával biológiai apja helyett.

A Peter Andrews által vezetett kutatás 500 férfi Y-kromoszómáját vizsgálta meg, akik az anyakönyvi kivonataik alapján elméletben egyetlen közös ősapa egyenesági leszármazottai voltak.

Mivel az Y-kromoszómát a férfiak csak az apjuktól örökölhetik, elméletben mind az ötszázuknak meg kellett volna egyeznie, bár a kutatók arra az eredményre számítottak, hogy inkább a 15 százalékhoz lesz közelebb az eltérés, mint a nullához.

Az eredmény végül meglepő módon az lett, hogy a legtöbb férfinak valóban egyezett a kromoszómája, tehát felmenőik között nem voltak félrelépő anyák és felszarvazott apák.

A legnagyobb arányban is csak a városiasodó korszakban beköltözött, szegény sorból származó családok között volt tapasztalható eltérés: ebben az esetben a gyermekek 6 százaléka nem attól az apától származott, aki az anyakönyvben fel volt tüntetve.

Természetesen itt sem feltétlenül kell rögtön félrelépésre asszociálni, az ilyen lányok és asszonyok sajnos a nemi erőszaknak is jobban ki voltak téve, mint tehetősebb, illetve vidéki társaik.

Legkisebb eltérést a tanulmány egyébként vidéki mesteremberek között mérte. Ezekben a családokban mindössze a gyermekek 1 százaléka származott ilyen kapcsolatból.

Az eredmény egyébként megerősíti néhány másik hasonló, ám kisebb kutatás konklúzióját is.

Úgy tűnik, hogy a 18. század emberei, főképp a vidékiek meglepően hűségesek voltak házastársaikhoz.

Az utóbbi időben az otthon, egyszerűen elvégezhető DNS-teszteknek köszönhetően – mint például az AncestryDNA vagy a 23andMe – rengeteg csontváz esett ki a szekrényből, és nagyon sok apa és gyermek tudta meg, hogy felmenői között sokan nem valódi biológiai felmenői.

Vannak egyébként olyan csoportok, amik kötelezővé tennék a születéskor az apasági tesztet, elkerülendő a későbbi sok peres eljárást, de olyan államok is vannak, ahol a vizsgálatokat konkrétan betiltották a társadalmi megbékélés érdekében.

A technológia terjedésével ugyanakkor valószínűleg egyre inkább a múlté lesz a felszarvazott férfiak csoportja.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére