Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svájci kutatók szerint emberek helyett a szennyvizet kellene vizsgálni, így egész régiókat lehetne feltérképezni

MTI

2020.04.30. 17:00

A szenyvízből már nagyon kis koncentrációban kimutatható a kórokozó.
Ha működne ilyen jelzőrendszer, akkor a szennyvízmintákból a közegészségügyi szakemberek nagyjából egy héttel korábban felfigyelhetnének a koronavírus-fertőzés megjelenésére, mintha diagnosztikai tesztekkel állapítanák meg

- közölték a kutatók csütörtökön.

A szennyvíz nem hazudik, azt tükrözi, amit a lakosság néhány óra alatt beleengedett

- írta közleményében Christoph Ort, a kutatás vezetője, a Svájci Szövetségi Víztudományi és -technológiai Kutatóintézet munkatársa.

A zürichi (ETH) és a lausanne-i műszaki egyetem (EPFL) tudósai szerint a megfigyelési rendszeren javítani kell még, mielőtt komoly következtetéseket lehetne levonni a minták víruskoncentrációjáról.

A két egyetemi kutatócsoport első eredményei azonban biztatóak. Három svájci város – Zürich, Lausanne és Lugano – szennyvízmintáit elemezték, az utóbbi két város mintái között volt egy februári végi is, ekkor azonosították az első fertőzötteket az országban.

A kutatók minden mintában kimutatták az új típusú koronavírust. Az újabb mintákban olyan magas volt a koncentrációja, hogy az elemzés viszonylag könnyű volt, a februári mintákkal nem volt ilyen egyszerű dolguk.

Nem számítottunk arra, hogy az egyetlen ismert luganói, valamint a hat ismert zürichi esetnek a nyomát kimutathatjuk a szennyvízből

- mondta Tamar Kohn, az EPFL kutatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére