Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rakétaruha segítheti a mentők munkáját | Látványos videó a tesztelésről

888/MTI

2020.09.29. 21:30

Sikeresen tesztelték a világ első, mentők számára kifejlesztett rakétaruháját Nagy-Britanniában. A keddi bejelentés szerint a rakétaruhával az életmentők nehezen megközelíthető balesetek helyszínére juthatnak el gyorsan.

Az észak-angliai légi mentőszolgáltatást biztosító Great North Air Ambulance Service (GNAAS) közreműködött az 1050 lóerős rakétaruha kipróbálásában a Lake District nemzeti parkban. A rakétaruhát Richard Browing, a technológiát kifejlesztő Gravity Industries alapítója próbálta ki: 90 másodperc alatt felrepült a völgy aljából a tetejére, ahol a szimulált baleset történt, míg gyalogosan 25 percig tartott az út a mentőknek. A videóra vett kísérleten látható, hogy Browning sisakban, védőszemüvegben, piros repülős ruhában, a hátára és karjaira erősített fúvókákkal száll fel a földről és repül a sziklás felszín fölött.

Andy Mawson, a GNAAS igazgatója szerint „bámulatos” volt a bemutató. Mint hozzátette, ez a technológia lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban elérjék a pácienseket, mint korábban. Sok esetben ez javíthat a páciens esélyein, könnyíthet a szenvedésén, megmentheti az életét. A GNAAS évente több mint 1500 esetben végez légi mentést. Működését adományokból biztosítja. A légi mentőszolgálat közleménye szerint a következő lépésként kidolgozzák a fejlesztővel való együttműködést.

Browning elmondta: csodálatosnak tartja, hogy a rakétaruhát mentésre próbálhatta ki.

Még csak karcolgatjuk a felszínét, hogy mi mindenre lehet felhasználni ezt a technológiát, de a mentés az egyik olyan terület, amelyet a Gravity Industries aktívan támogat.

A különleges rakétaruha maximális sebessége 51 kilométer óránként, a legnagyobb magasság pedig, amelyet elérhet, 3658 méter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére