Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Osztrák tanulmány: a koronavírus-betegségen átesettek hosszú távon immunisak

888.hu ; MTI

2021.02.18. 17:15

Legalább 7 hónapig.

A 2020 tavaszán, a világjárvány kitörésének idején az egyik európai gócpontnak tartott tiroli Ischgl település lakóinak körében végzett átfogó kutatás bizonyítja a koronavírus-betegségen átesettek hosszú távú immunitását. Az erre vonatkozó tanulmány eredményeit csütörtökön tárta a nyilvánosság elé az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem.

Mivel az ischgli lakosság koronavírus-betegségen – igazoltan vagy vélhetően – átesett részénél már 2020 áprilisában vizsgálták, hogy szervezetük milyen mértékben termel antitestet, amely a későbbiekben megóvhatja őket egy esetleges további megbetegedéstől, a tiroli tudósoknak novemberben újra alkalmuk volt megvizsgálni az érintett populációt. A 900 emberen elvégzett kutatás eredménye azt mutatta, hogy

a megszerzett immunitás még 7 hónap elmúltával is stabilan jelen van, a felmérésben részt vevők 90 százalékánál még mindig kimutatható volt az antitestek jelenléte.

Az áprilisi antitestvizsgálatokban az 1600 lakosú Ischgl település mintegy 80 százaléka, 1473 ember vett részt, és akkor mintegy 45 százalékuknál mutatták ki az antitestek jelenlétét. Ebből következik, hogy a lakosság közel fele esetleg tünetmentesen, de átesett a betegségen. A novemberi vizsgálat kifejezetten azokra irányult, akik szervezetében már áprilisban is termelődött antitest, illetve olyanok is részt vehettek benne, akiknél ez akkor nem volt kimutatható, illetve az első felmérésben még nem vettek részt.

A kutatás célja az volt, hogy megtudják, mekkora a lakosság átfertőzöttsége, a betegségen átesettek milyen mértékben és meddig képesek megfelelő immunválaszt kialakítani, és ezáltal hogyan reagálnak a járvány egy következő hullámára. Összehasonlító elemzésekből az is kiderült, hogy a koronavírus-járvány második, novemberi hulláma Ischgl lakosságát sokkal kevésbé érintette, mint Ausztria egészét, náluk elenyésző számban jegyeztek fel új pozitív eseteket, és súlyos lefolyású betegség is kevés volt. Ennek oka, hogy a betegségen korábban átesettek fél év elmúltával is megfelelő immunválaszt voltak képesek produkálni.

Dorothee von Laer, az egyetem virológusprofesszora elmondta, a tanulmány eredményeiből az is következik, hogy

a lakosság 40-45 százalékos átoltottsága elegendő lehet ahhoz, hogy a társadalom egésze kellőképpen immunis legyen a koronavírussal szemben.

Korábban úgy vélték, hogy ehhez minimum 60 százalékra van szükség.
Wolfgang Fleischhacker, az egyetem rektora kérte a közvéleményt, hogy az oltások hatékonysága és megbízhatósága, valamint az immunitás kialakulása körül zajló, az utóbbi időben felerősödött és minden szakmaiságot nélkülöző, átpolitizált viták helyett térjen vissza a tudományos megalapozottsághoz.
Ausztriában az elmúlt 24 órában 1967 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, ami jelentős növekedést mutat az előző napok adataihoz képest. A járvány kezdete óta 439 841 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma 1307, az intenzív kezelésre szorulók 258-an vannak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 22-en haltak bele, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8312-re emelkedett. A betegségből 416 431-en gyógyultak ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A franciák többsége szerint gondot jelentenek az „iszlamo-baloldali” eszmék

A franciák többsége szerint gondot jelentenek az „iszlamo-baloldali” eszmék

Mindenki meglepetésére a szélsőbaloldalt zavarja a legkevésbé.

Felismerték Lacknert a kokainos botrányvideó főszereplőjében

Felismerték Lacknert a kokainos botrányvideó főszereplőjében

Mégpedig a kispesti baloldal propagandalapja... Ezt hívják balf888ságnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére