Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nőtt az üzletek forgalma novemberben az előző hónaphoz képest

888 - Magyar Nemzet

2021.01.07. 09:30

Kicsivel több mint egy százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest a kiskereskedelmi üzletek forgalma novemberben, 2019 novemberéhez mérten ugyanakkor 0,8 százalékos csökkenést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – írta a Magyar Nemzet.

Tavaly novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,3 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az azt megelőző hónaphoz képest mért 1,1 százalékos növekedés szezonális és naptárhatástól megtisztított adat. Novemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,8 százalékkal nőtt, míg a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 1,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,4 százalékkal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. 2020. január–novemberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 0,2 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakánál.

2020. novemberben, az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 0,8 százalékkal csökkent.

Bővült ugyanakkor az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene, 1,8 százalékkal. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,6 százalékkal csökkent.

A KSH adataiból továbbá kiderül: a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 1,0 százalékkal kisebb lett. Nőttek az eladások a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer-üzletekben. A forgalom volumene csökkent viszont az iparcikk jellegű vegyes-, a könyv-, számítástechnikai, egyéb iparcikk-, bútor-, műszakicikk-, textil-, ruházati és lábbeli-, valamint használtcikk-üzletekben.

Jókora bővülést tudott ugyanakkor felmutatni az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 12 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem: itt a volumen 43 százalékkal bővült, folytatva az évek óta tartó tendenciát. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 9,4 százalékkal kisebb lett.

Tavaly novemberben az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1109 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 42 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 13 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2020. január–novemberben az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva, a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 0,2 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 0,7 százalékkal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,8 százalékkal csökkent az értékesítés volumene.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány beteg

Gyurcsány beteg

Ha az ember viccelődni akarna, akkor könnyen mondaná, nem csoda, ha Gyurcsány beteg. Hiszen akár bele is betegedhetett abba, hogy az oltásellenes kampánya csúfos bukásával kiderült: nemhogy kormányzásra alkalmatlan, de még az ellenzék vezetésére is kevés.

Bukarestben tüntetők próbálták megakadályozni egy kórház kiürítését

Bukarestben dulakodás alakult ki péntek éjszaka a csendőrök és a tüntetők között, akik megpróbálták megakadályozni, hogy Foisor ortopédiai kórház kiürítését és Covid-kórházzá alakítását.

Csernobil felé

Csernobil felé

Kvóták szerint választják majd a jövőben pilótákat. Igen, kvóták szerint. Már nem csak a politikai életben, a film világában, vagy a különféle díjak, kinevezések, rangok és elismerések osztogatásánál, hanem a repülőgép pilóták esetében is.

Így küzdenek a Covid ellen a szegedi Járványügyi Ellátó Központban – Videó!

Van olyan nap, hogy 60-70 új beteg is érkezik a szegedi járványügyi ellátó központba, a harmadik hullámban pedig egyre gyakoribb, hogy egész családok szorulnak kórházi ellátásra – derült ki a közmédia riportjából, amelyet a szegedi Járványügyi Központban forgattak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére