Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem veszélyes az 5G

MTI, 888.hu

2021.03.30. 12:40

Nagyobb sebességének köszönhetően jelentősen csökken az adatátvitelhez szükséges idő, ami csökkenti a felhasználók elektromágneses hullámoknak való kitettségét – állapította meg a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 5G-vel foglalkozó ad hoc munkabizottsága.

 

A bizottság tagjai prof. dr. Kosztolányi György sk. vezetésével áttekintették az 5G-s technológia bevezetésével összefüggő kérdéseket, nemzetközi gyakorlatokat, szabályozásokat, tudományos és kutatási eredményeket, továbbá a közvéleményt foglalkoztató kérdéseket is.

Az ötödik generációs (5G) mobiltelefon-rendszer – hasonlóan a korábbi mobiltelefon-, illetve az ún. vezeték nélküli telekommunikációs technológiákhoz (pl. 2G, 3G, 4G, wifi) –, működéséhez elektromágneses hullámokat használ.

Az 5G-szolgáltatás az adat-, illetve beszédforgalom, valamint a területi ellátottság optimalizálásával

nagyságrendekkel gyorsabb adatátviteli sebességet tesz lehetővé jelentősen több felhasználó egyidejű kiszolgálása mellett.

A bevezetendő 5G-szolgáltatás részben a korábban már használt rádiófrekvenciás (RF) sávokon történik, illetve nemzetközi egyezmények alapján új frekvenciasávokat is kijelöltek. A professzor szerint hazánkban elsőként a 3,6 GHz-es, majd a 26 GHz-es frekvenciasávokon indul.

Modellezések és mérések alapján megállapítható, hogy

az 5G-technológia alkalmazásával a lakosság napi átlagos személyi RF-expozíciója várhatóan nem növekedik.

A nagyobb átviteli sebességnek köszönhetően jelentősen csökken az adatátvitelhez szükséges idő, ami csökkenti a felhasználók elektromágneses hullámoknak való kitettségét. A mobiltelefonok és más készülékek alacsonyabb teljesítménnyel működnek, a felhasználás módja is változik, ami tovább csökkenti a készülékekből eredő emberi expozíció mértékét.

Az 5G-technológiában alkalmazott nyalábformáló és ún. MIMO (Multiple Input Multiple Output) technológia alkalmazásával a környezeti RF-expozíció jellege ugyan megváltozik, de az átlagos környezeti elektromágneses expozíció, amely jelenleg nagyságrendekkel az egészségügyi határérték alatt van, várhatóan nem emelkedik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint

az elektromágneses tér a nemzetközi testületek által megállapított határértékek alatt nem hordoz számottevő egészségügyi kockázatokat.

Jelenleg nem állnak rendelkezésre tudományos bizonyítékok vagy ellenérvek az elektromágneses tereket rendeltetésszerű módon alkalmazó technológiák (2G, 3G, 4G) egészségkárosító hatásairól, ezért további kutatások szükségesek a témában.

Az MTI szerint

többletforrást szükséges biztosítani az 5G-re vonatkozó egészségügyi határértékek rendszeres mérésére és monitorozására.

Javasolják továbbá egy önálló és átfogó, középtávú hazai kutatási program kidolgozását a tudományosan releváns, illetve a népességet leginkább érintő és foglalkoztató kérdések vizsgálatára. Nem olyan régen a koronavírus és az 5G összefüggésében a WHO és az EU is tisztázó információt kényszerült közzétenni a honlapjain a téves információk terjedése miatt.

Prof. dr. Kosztolányi György szerint

az egészségügyi hatásokkal kapcsolatos téves információk kezelése a következő években állandó feladat lesz,

amibe a tudományos világ e témákkal foglalkozó képviselőit is be kell vonni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

A moszkvai külügyminisztérium közölte, hogy az amerikai szankciók minden körére válaszolni fog.

Holnaptól ismét tartanak nyilvános miséket a katolikus templomokban

Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Leslie Mandoki világhírű zenész pedig a 888.hu-nak adott interjút.

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

Az ember haja égnek áll Dobrev Klára hisztérikus visítozásaitól, amit mostanában egy-egy televíziós szereplése során produkál. Talán azt gondolja, hogy az indulatokkal felcsavart hangerő használata révén a velük politikailag nagyon nem szimpatizálók megszeretik őket és épp hipp-hopp olyan „oltáspártiak” lesznek, mint Gyurcsány Ferenc és képmutatásból és pofátlanságból minden alkalommal jelesre vizsgázó hitvese, illetve teljes gyurcsányista koalíciója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére