Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem bírta Samantha, a szexrobot - nagyon csúnyán elbántak vele

Nagy Gábor

2017.12.13. 21:10

Bár az eset még szeptemberben történt, a történet abszurditása és a #metoo miatt ma is érdemes vele foglalkozni.

Történt, hogy egy kora ősszel rendezett technológiai fesztiválon – Arts Electronica Festival – egy barcelonai, robotikával foglalkozó szakember kiállította a saját készítésű, szinte teljesen élethű szexrobotját, Samanthát. Azonban, amikor a "fejlesztők" egyedül hagyták a robotot, az izgatott, lelkes látogatók úgy elkezdték "molesztálni" a babát, hogy az majdnem teljesen tönkrement.

Az ott lévők szinte ráugrottak a robotra, eltörték az ujjait, erőszakosan fogdosták a melleit és így tovább.

Sergi Santos, a szexrobot fejlesztője szerint a látogatók "barbár" módon közelítettek a babához, aminek meg is lett a következménye. Vívmányával nem így kell bánni, a szexrobot szenzorai a szelíd tapintásokhoz van "kalibrálva".

Samantha egy nagyon különleges szexrobot. Átszámítva majd egymillió forintot ért, és olyan különleges "képességei" vannak, minthogy egyes kérdésekre képes válaszolni; anatómiailag szinte élethű, sőt a szexrobot egyes részei arra is reagálnak, ha azokat megérintik. Itt főleg az érzékeny, intimebb testrészekre kell gondolni, mint a mell vagy a csípő.

Íme:

De Samanthán túl is van élet (micsoda képzavar!!!), hiszen már Scarlett Johanssont is akkor kaphatjuk meg, amikor csak akarjuk – mindössze ki kell perkálni az élethű robotért a 70 ezer dollárt, azaz körülbelül 21 millió forintot.

A szexrobotok léte, szükségessége rengeteg kérdést vet fel a társadalomban. Vannak, akik szerint hasznos, ha az ember egy robottal létesít szexuális kapcsolatot. Korábban írtunk a kérdésről, akkor a cikkben idézett futurológus, Dr. Ian Pearson egy ezzel foglalkozó kutatás kapcsán azt állította:

Először rengeteg embernek lesznek fenntartásai a robotokkal való szexszel szemben, de ahogy kezdenek majd hozzászokni, és a mesterséges intelligencia és érzelmeik fejlettebbek lesznek, az emberek túlteszik magukat a finnyásságukon."

Szerinte 15 éven belül a legtöbb embernek lesz valamilyen virtuális szexuális tapasztalata, és ez az élmény gyorsan olyan általánossá válhat, mint amilyen manapság az online pornó. Ráadásul egyes felmérések azt mutatják, hogy a társadalomban egyre elfogadottabb a gépekkel való közösülés – mondván: "inkább ma egy szexrobot, mint holnap egy utcalány".

Vannak azonban, akik kritikus szemmel tekintenek erre a "fejlődésre" – mondván, ezek az ún. kéjrobotok rossz hatással vannak és lesznek az emberi kapcsolatokra. Etikai kérdésekről nem is beszélve.

David Foster Wallace például azt írta, a szexrobotok terjedésével ismeretlen területre lépett az emberiség, és nem tudni, hogy milyen hatással lesz a társadalomra. Például, hogy a szexrobotok megállítják-e vagy épp ellenkezőleg, bátorítják az antiszociális szokásokat. Az, ahogy a kiállítás látogatói bántak a szexrobottal, az, hogy Samantha nem reagált az erőszakra – vajon lelkesíti az embereket az erőszakos szexuális kapcsolatokra, vagy épp ellenkezőleg: elbátortalanítja őket attól?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére