Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négerek tanították meg írni-olvasni az íreket a kora középkorban

Békési Marcell

2020.12.16. 18:00

Sőt, Dublint is ők alapították. Egészen addig, amíg a vikingek ki nem irtották szegényeket, és Nigériába nem költöztették a maradékot.

 

Az ír őstörténet ugyan jelentősen egyszerűbb, mint mondjuk a magyar vagy a baszk, néhány fehér folt mégis van a szigetországnak és népének történelmében. Az egyik ilyen nagy kérdőjel, hogy vajon kik alapították a fővárost, Dublint.

Az általánosan elterjedt teória szerint Dublin egy viking kikötő volt, mások szerint csak angol telepesek hozták létre, megint mások pedig arra utaló jeleket találtak, hogy még a római korból hátramaradt kereskedelmi kikötő lehetett a két sziget, vagy Írország és a kontinens között.

Nos, egy új elmélet szerint, ami jó eséllyel pályázik rá, hogy mainstreammé váljon

Dublin városát kora középkori négerek építették fel.

Hogy honnan indul az elmélet? Mint minden kicsavart teória, ez is etimologizálással kezdődik.

Dublin neve szóösszetétel, a fekete (dubh) és a líhn (tó, gázló, árapály öböl) szavakból áll össze. Vagyis „Feketetó”, nagyjából.

Az fent felsorolt teóriák közül az utolsó szerint a város nem viking eredetű, hanem a már korábban is itt élő, hispániából érkező kereskedők lerakatát foglalták csak el az északi hódítók, amire egyébként valóban van esély, hiszen a terület már bizonyítottan korábban is lakott volt – sőt, a római korban már város is állt itt – de hogyan jutunk el innen a kora középkori ír feketékig?

Négy lépésben:

  1. Hispánia 711-től mór uralom alatt állt.
  2. A mórok arabok voltak, akik Afrikából érkeztek.
  3. Afrikában feketék is laknak.
  4. Dublin nevében szerepel a fekete szó.

Egyértelmű, nem?

Innentől már csak egy lépés választ el minket attól, hogy ráfogjuk a vikingekre, hogy

kiirtották a diverz lakosságot, és ezzel visszarántották az északi primitív őskorba a várost és a szigetet.

Ahogy a plakáton olvashatjuk:

Dublint színes bőrű emberek építették

A viking neve a városnak fekete tó volt, ez pedig arra a fekete ír lakosságára utalt, akik eredetileg a város építették, beleérvte a Christ Church Katedrálist. A vikingek meghívták a fekete íreket egy esélyre, ahol összeálltak a rasszista fehér ír társaikkal, és ellopták a fekete gyermekeket, hogy ne uralkodjanak felettünk többé. Ezeket gyermekeket ezután deportálták, belőlük lett a – nigériai – Igbo törzs.

A kép „nyilvánvalóan vicc”, gondolnád, de sajnos nem. Az ír „fekete történelem hónap” alkalmából több ezren osztották meg teljesen komolyan.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a Wagner orosz fegyveres csoportot

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma csütörtökön újabb szankciókkal sújtotta az ukrajnai harcokban is jelentős szerepet vállaló, jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősített Wagner orosz katonai magáncéget.

Jair Netanjahu: A „sorosozás” nem antiszemitizmus

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére