Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Módszert váltott a Facebook a fake news elleni harcban

888.hu

2017.12.22. 21:58

A Facebook nem használja a továbbiakban azt a jelölést, amelyet "vitatott" tartalmú cikkek esetében alkalmazott, mivel a cég szerint emiatt többen kattintottak a megbélyegezni kívánt tartalomra.

A Business Insider-ben megjelent cikk szerint a Facebook szakemberei a továbbiakban nem használják azt a kis piros zászlót, amellyel a "vitatott" cikkeket jelölték, vagyis az olyan anyagokat, amelyeket ők "fake news-nak", kamu hírnek tartottak. A közelmúltban létrehozott jelölés arra szolgált, hogy az olvasók figyelmét felhívják az információk vitatott hátterére. A projekt azonban kudarcot vallott, mivel a jellel ellátott híreket a szokásosnál is többen osztották meg. Éppen ezért, a kis piros zászlónak hamarosan búcsút inthetnek a felhasználók – legalábbis az angol nyelvű cikkek esetében, mivel a magyar tartalmaknál még nem használták ezt a jelölést.

A kutatók azzal érveltek, hogy egy olyan, erős megkülönböztető jelzés használata, mint a piros zászló pont az ellenkező hatást váltja ki. A Facebook másik megoldása a "Kapcsolódó Cikkek" létrehozása volt. Ez viszont működni látszott a gyakorlatban is: a hamis hírnek titulált, vagy annak bizonyult cikkeket sokkal kevesebben osztották meg, ha csak kapcsolódó cikkek jelentek meg.

Egy másik bejegyzésben a Facebook alkalmazottak leírták, hogy azt találták, hogy bármelyik módszert is alkalmazzák, a kattintások száma nagyjából változatlan, ám a kapcsolódó cikkek megjelentetésével kevesebben osztják meg ezeket a történeteket.

A Facebook továbbra is alkalmazni fog tényellenőröket, valamint arról is figyelmeztetést küld ki, ha szerintük problémás az adott cikk tartalma – amennyiben a felhasználó épp meg szeretné azt osztani.

A számos probléma közül az egyik, hogy a Facebook olyan tényellenőrző szervezeteket alkalmaz, amelyeket például Soros György finanszíroz. Ezekről a szervezetekről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére