Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mélyrepülésben a Facebook

Bokor Gábor

2018.06.01. 20:15

A legfrissebb tanulmányok szerint a fiatalok egyre inkább elpártolnak az utóbbi idõben sorozatos botrányokba keveredõ közösségi portáltól és helyette más felhasználói felületet választanak.

Egyre inkább megtörni látszik a Facebook hegemóniája a közösségi platformok körében. Míg korábban leszoríthatatlannak tűnt az oldal, addig mára már a dobogón sincs a népszerűségi listákon.

A Pew Research felmérése rámutatott, hogy az amerikai fiatalok sokkal inkább a YouTube-ot, az Instagramot és a Snapchatet használják az adatkibocsátási botrányba keveredett Facebook helyett.

A kutatás szerint 2015 óta húsz százalékpontnyit esett a Zuckerberg-birodalom zászlóshajójának a népszerűsége. A fiatalok között most már minden kétséget kizáróan a YouTube a legnépszerűbb. Az okostelefonnal rendelkező tinédzserek 85 százaléka támogatja a videómegosztót, a dobogó második fokára 72 százalékkal az Instagram, míg a harmadik helyre 69 százalékkal a Snapchat került fel.

A Twitter és a Tumblr az elmúlt három évben nem nagyon tudott előrébb lépni, továbbra is 32 és 14 százalékon állnak.

A kutatás szerint míg három éve a megkérdezett fiatalkorúak 73 százalékának volt okostelefonja, ez az arány mára 95 százalékra ugrott fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére