Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszámolna a Google a szélsõséges tartalmakkal

Tóth Dalma

2017.06.19. 09:28

A Google négy új intézkedést fog bevezetni annak érdekében, hogy leszámoljanak az online terjedõ szélsõséges tartalmakkal.

A Google azt ígérte, hogy az új rendszerük hatékonyabban fogja felismerni a szélsőséges tartalmakat, illetve azokat gyorsabban fogja felülvizsgálni. Az eredményes munka érdekében több szakértőt fognak bevonni a munkába, szigorúbb szabályokat hoznak majd a szélsőséges tartalmak kordában tartása érdekében, és a terrorelhárító munkát is komolyabban veszik majd – írja a The Guardian.

Az új intézkedésekről Kent Walker, a Google alelnöke és jogtanácsosa írt egy blogbejegyzésben.

A terrorizmus a nyitott társadalmak elleni támadás, az erőszak és a gyűlölet által előidézett fenyegetés mindannyiunk számára kihívás. A Google és a YouTube a megoldás részei"

– írta.

Hozzátette, hogy a megoldáson a keresőóriás együtt dolgozik az amerikai kormánnyal, a bűnüldöző szervekkel és a civil társadalommal.

Nem kellene, hogy a terrorista tartalmak felülethez jussanak a mi szolgáltatásainkban – folytatta.

Elismerte, hogy habár több éve dolgoznak azon, hogy azonosítani tudják és eltávolítsák a szabályrendszerük szerint erőszakos tartalmakat, a kellemetlen igazság az, hogy az eddigieknél hatékonyabb intézkedésekre van szükség.

Ezért a Google mérnökei egy új technológiát fejlesztettek ki. Az új, egyfajta képösszehasonlító technológiának köszönhetően nem lehet majd újra feltölteni a már korábbról ismert szélsőséges tartalmakat. Továbbá a keresőóriás növelni fogja a független szakértők számát a YouTube’s Trusted Flagger programban.

A Google szorosabban fog együttműködni a terrorelhárító csoportokkal is, akik segítenek majd a radikalizmust elősegítő tartalmak azonosításában. Walker elárulta, hogy a cég keményebb álláspontot fog képviselni az olyan videókkal kapcsolatosan, ami vallás ellen felbujtó vagy faji felsőbbrendűségre vonatkozó anyagokat tartalmaz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére