Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kioperálták Indiában a világ legnagyobb agytumorját

Vincze Viktor Attila

2018.02.26. 22:20

Egy Uttar Pradeshben élõ 31 éves indiai boltos koponyáján belül közel két kilogrammosra és emberfej nagyságúra nõtt az az agytumor, amelyet a napokban egy mumbai klinikán hatórás mûtéttel sikeresen eltávolítottak az orvosok.

Egy indiai férfi, az Uttar Pradesh államban élő boltos, Santlal Pal koponyáján belül egy agydaganat néhány év alatt olyan nagy méretűre növekedett, hogy mindenképpen el kellett azt távolítani.

Az férfi daganatnövekedésének egyik érdekes mellékkövetkezményeként a koponyán belüli daganattal arányosan nőtt a hajas fejbőr nagysága is.

Az agytumor eltávolítása már életmentő beavatkozásnak minősült, mivel a beteg az egyre súlyosabb fejfájások mellett már kezdte a látását is elveszíteni, valamint feltehetően rövid időn belül teljesen megbénult volna. 

A Nairi Medical Center idegsebészei által a beteg koponyájából február 14-én eltávolított agydaganat – a világ eddigi legnagyobb méretű agydaganata – közel kétkilós (1,8 kg) és 20 x 30 x 30 centiméteres (emberfej nagyságú) volt.

A daganat úgy nézett ki, mint egy fej egy másik fej tetején. Ahhoz, hogy ki lehessen operálni a daganatot, a sebészeknek át kellett vágniuk a koponyacsontot."

– mondta dr. Trimurti Nadkarni, a mumbai Nairi Medical Center idegsebészeti részlegének vezetője az indiai Expressnek és a BBC-nek a műtétről nyilatkozva. 

A komoly műtéti beavatkozás során a beteg 11 egységnyi vért kapott. 

A hírek szerint a 31 éves Santlal Pal jól van, a műtét óta nem lépett fel semmilyen komplikáció. 

Az orvosok most arra várnak, hogy megtudják, Pal teljesen visszanyeri-e a látását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére