Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínában létrehozták "A majmok bolygójának" mutáns majmait?

Vincze Viktor Attila

2019.04.15. 17:08

Kínai tudósok azt állítják, a nyugati világ által etikátlannak tartott genetikai kísérletükben emberi géneket ültettek majomagyakba, a sikeres beavatkozás hatására pedig az emberi agy módjára fejlõdõ majomagyakat sikerült "létrehozniuk".

Tudományos beszámolók szerint kínai tudósok olyan sikeres kísérleteket hajtottak végre majmokon, amelyek során sikerült intelligensebbé tenni a főemlősöket. A kutatási eredmények szerint azok a majmok, melyek agyába emberi géneket ültettek, jobban teljesítettek a rövid távú memóriateszteken, és rövidebb reakcióidőt értek el a normál majmokhoz képest.

Egy, a National Science Review-ban közzétett cikk szerint a kutatást a délnyugat-kínai Kunming Zoológiai Intézet végezte el annak a kutatássorozatnak a részeként, amelynek a fő célja az emberi agy genetikai alapjának megismerése mellett az ember kognitív képességei eredetének a felderítése volt.

A kísérlet során a kutatók az MCPH1-et, azaz egy olyan gént ültettek be 11 rhesus makákó agyába, amely szerintük fontos szerepet játszhatnak az emberi agy fejlődésében.

A kísérlettel eddig soha nem létező, részben emberi géneket is magukban hordozó „transzgenikus majmokat” hoztak létre. A kínai tudósok tudományos összegzése szerint az emberi géneket a majmok agyába helyezve kimutatható módon sikerült intelligensebbé tenni a főemlősök közé tartozó majmokat.

Az MIT Technology Review szerint az MCP1 gént hordozó vírusnak az állati embriókba helyezése révén nemcsak jobb rövidtávú memória fejlődött ki, de egyúttal az is megfigyelhető volt, hogy a beavatkozásban érintett állatok agya a főemlősökéhez képest hosszabb idő alatt és már az emberihez hasonló fejlődési mintázattal rendelkezett.

A kísérlet elvégzését számos nyugati tudós és kutatóközpont is elítélte az eredmények nyilvánosságra kerülését követően, mivel azt olyan súlyosan etikátlan kutatási iránynak tartják, amely A majmok bolygója negatív utópia életre keltésével fenyegeti az emberiséget azzal, hogy egy olyan életformát hoznak létre, amelynek nem organikus fejlődés által jött létre a Földön.

Mint ismeretes, nem ez az első eset, hogy kínai tudósok etikátlan tudományos kutatásokat végeznek. He Jiankui például 2018 novemberében a világ teljes tudományos közvéleményének a megvetését azzal vívta ki, hogy bejelentette a világ első génmanipulált emberi újszülöttjeinek a „létrehozását”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére