Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobban teszik a budapestiek, ha egy ideig inkább a négy fal között maradnak

Zelenka Dóra

2018.11.10. 18:58

A Tisztifõorvos Facebook-oldalán közölték a hírt, miszerint rossz a levegõ minõsége Budapesten, Kecskeméten és Nyíregyházán.

A három nagyváros mellett tizenöt település levegő-egészségügyi helyzete is kifogásolt minősítést kapott.

Kiemelték továbbá, hogy néhány helyen a nitrogén-dioxid koncentrációja is meghaladta az egészségügyi határértéket. Mint írták: a kis méretű aeroszolrészecskékhez hasonlóan a nitrogén-dioxid is csökkentheti a tüdő védő funkcióját és elsősorban légzőszervi tüneteket okozhat.

A helyes fűtéssel sokat lehet tenni a levegőminőség javulásáért, a saját és a környezetében élők egészségének megóvásáért. A helyes fűtési módokról bővebb információt található a Fűts okosan! kampány oldalán találhatunk.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javasolja, hogy a helyes fűtési módok alkalmazása mellett részesítsék előnyben a tömegközlekedést.

Az érzékeny lakosságcsoport számára az a tanács, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, kerüljék a kültéren végzett aktív testmozgást, fizikai munkát.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória esetében rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

Miskolcon pénteken, Nyíregyházán szombaton lépett életbe a füstködriadó tájékoztatási fokozata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére