Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így nézhetett ki Jézus Krisztus

Nagy Gábor

2018.03.29. 13:58

Megformázták a halott Jézus pontos alakját a torinói lepel alapján.

Van egy gyolcs, amit 1578 óta Olaszországban, Torinóban őriznek, és úgy tartják róla, hogy ez fedte Jézus Krisztus testét a kereszthalála után. A keresztény világ ezért ezt az ereklyét szent lepelnek tartja, de a nagyvilág csak úgy ismeri, hogy torinói lepel.

Olasz szakembereknek – Sergio Rodella szobrásszal együttműködve – sikerült elkészíteniük a leplen látható ember háromdimenziós modelljét.

Ez a szobor mérethű, háromdimenziós ábrázolása a leplen látható férfinak, amit arról a szövetről vett pontos mérések alapján készítettünk el, amelybe Krisztus testét burkolták a keresztre feszítése után"

– magyarázta Giulio Fanti, a Páduai Egyetem méréstechnika professzora, a kutatócsoport egyik tagja.

Így nézhetett ki Jézus Krisztus

A munkacsoport szerint a torinói leplen látható személy körülbelül 1,8 méter magas, hosszú hajú, vékony és izmos testű ember lehetett. A lepelről végzett kutatás eredményeként született Krisztus-kép hihetetlenül közel áll azokhoz az ábrázolásokhoz, amiket nap mint nap látunk Jézusról.

Az eredményeket nemrég mutatták be az Egyesült Államokban, de megjelent a "Peertechz Journal of Forensic Science and Technology" nevű folyóiratban is. Mint írják:

A kutatás megerősíti az evangélium által közvetítetteket.

Vagyis: a torinói lepel eredete valóban a Krisztus utáni első századra datálható.

Giulio Fanti az Il Mattiono di Padova című olasz lapnak a kutatással kapcsolatban ezeket a megállapításokat tette:

"A szövet valószínűleg Indiából származik, ahogy a rajta talált porszemcsék mutatják. A vér nyomokban jelenlévő egyes alkotóelemek, mint a kreatinin, ferritin, biliverdin, megerősítik, hogy a lepel egy hosszasan megkínzott embert takart. Testünk ugyanis csak akkor bocsát ki ilyen anyagokat, ha nagyon nagy szenvedésen megy keresztül. Elképzelhetetlen, hogy ezeket kémiailag adták volna hozzá később, mert ezeknek a mechanizmusoknak a tanulmányozása nemrégre vezethető vissza”.

"A kutatás során összegyűjtött információk alapján kijelenthető abszolút bizonyossággal, hogy a lepel egy keresztre feszített embert takart, mert a szöveten látható lenyomat megmutatja azt a formát, amelyet a test felvett a keresztre feszítés következtében és ami tökéletesen megmaradt a hullamerevségben. Tudományos szempontból nem tudjuk azt mondani, hogy ez az ember Jézus Krisztus volt-e, de azt mondhatjuk, hogy először keresztre feszítették, majd feltámadt. Vannak ugyanis olyan sajátos nyomok a szöveten, amelyekre még ma sem tud a tudomány magyarázatot adni, de amelyek arra utalnak, hogy ún. dematerializálódás történt".

A kutatás módszertanáról

A kutatócsoport tesztelt egy a lepelhez hasonló anyagba csavart bábut, amit közel 300 ezer volt erősségű energiahatásnak vetettek alá. Ennek hatására megmaradt a bábu lenyomata a szöveten.

A fizikai-kémiai hatások ugyanazok, mint a leplen, de valami még sincs rendjén. A kutatás tehát folytatódik, de az igazság talán ezen túl van"

– fogalmazott a munkacsoport vezetője.

A torinói lepel kapcsán rengeteg kérdés merül fel. Arra például a mai napig nem jött tudományos, racionális magyarázat, hogy a megkínzott test hogyan tudott kiszabadulni a gyolcsból anélkül, hogy a vér elmaszatolódott volna. Arra sincs magyarázat, hogy miért maradtak meg a leplen a keresztre feszítés és a vértanúság sebeinek lenyomatai, míg azok nem, amiket az orvostudomány várna a halál utáni néhány óra elteltével? És azt sem tudták megmagyarázni a tudósok, szakértők, hogy hogy került az egész test és az arc lenyomata a szövetre. Hiszen ezt még a mai technológiai szinttel sem lehet reprodukálni.

(Radio Vaticana, Il Mattino di Padova, Katolikus Válasz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1-0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére