Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Century-On
 
 
 
 

Idegen technológiára bukkant az emberiség?

Horváth József György

2017.12.12. 23:38

Az Oumuamua névre keresztelt objektum októberben lépett be naprendszerünkbe. Formája és pályája eddig eltér a szokványostól, néhány kutató pedig hajmeresztõ teóriával állt elõ.

Csillagászok egy csoportja meglehetősen vad teóriával állt elő egy nemrég észlelt, csillagközi térből érkező aszteroidával kapcsolatban: mi van akkor, ha nem is kisbolygót, hanem egy idegen civilizáció által küldött űrszondát figyeltünk meg? A kutatók most azt tervezik, hogy megvizsgálják, az objektum bocsát-e ki rádióhullámokat. A vizsgálatban részt vesz a Harvard csillagászati tanszékének vezetője, Avi Loeb is.

A tudósok a Breakthrough Listen program keretében vizsgálják, hogy az Oumuamua névre keresztelt objektum valójában micsoda. Aszteroida vagy idegen civilizáció által küldött műhold?

Az Oumuamuát még októberben figyelték meg a szakemberek. A sebességét és röppályáját vizsgáló kutatók szerint egy másik csillag körüli bolygórendszerből érkezett. A tudósok szerint ez az első, csillagközi térből származó kisbolygó, amit sikerült megfigyelni. Már a kinézete is alaposan eltér naprendszerbeli társaiétól, leginkább egy 400 méter hosszú szivarra emlékeztet.

Az objektum felbukkanása óta rengeteg kérdés fogalmazódott meg a csillagászokban, hogy hogyan alakulhat ki egyáltalán ilyen hosszúkás forma egy kisbolygóövben? Felmerülnek a kérdések azzal kapcsolatban is, hogy milyen lehet az a bolygórendszer, ahonnan érkezett. Lehet, hogy ott a gravitáció vagy más erők hatására ilyen, hosszúkás alakban formálódnak az objektumok? Számtalan megválaszolatlan kérdés van a csillagközi térből érkezett látogatóval kapcsolatban. Egy korábbi kutatás alapján megállapították, hogy az objektum külseje sötétvörös, a rá eső fény 96%-át elnyeli. A színe a szénalapú molekulákkal hozható összefüggésbe, amelyek egyébként sok aszteroidán megtalálhatóak. Minden újabb rejtély és megoldás az objektum kapcsán ahhoz az univerzális kérdéshez vezet, hogy vajon egyedül vagyunk-e a világegyetemben.

Szerdán kezdődik az objektum vizsgálata

Az objektum megfigyelése december 13-án, szerdán kezdődik, tíz órán keresztül tanulmányozzák majd a Green Bank Teleszkóppal. Azt vizsgálják majd, hogy bocsát-e ki magából rádióhullámokat. Ha nem, minden bizonnyal egy kisbolygóról beszélhetünk és nem idegen szondáról.

Azt a kutatók is elismerik, nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy idegen űreszközzel van dolgunk. Ennek ellenére egy vizsgálatot mindenképpen megér a dolog, hiszen csak kézzelfogható adatokkal tudjuk megerősíteni vagy cáfolni valaminek a létezését, vélik a szakemberek.

(Guardian; Origo)

OLVASTAD MÁR?

Century-On
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Amerika, London, Párizs

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Kétharmad

A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Piszkostizenkettő

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Amerika, London, Párizs

A bevándorláspártiak kedvenc fogtündére úgy véli, Európa csak akkor tud versenyképes maradni, ha „birodalommá” alakul.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére