Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elon Musk fellõtt valamit az ûrbe

Bokor Gábor

2018.01.08. 11:00

A milliárdos Elon Musk vezette SpaceX vasárnap lõtte fel az amerikai kormány megbízásából a csak Zuma kódnéven ismert, titokzatos ûreszközt, ami már pályára is állt a Föld körül.

A SpaceX Falcon 9-es típusú hordozórakétája indította útnak a floridai Cape Canaveralnél lévő űrállomásról a Zuma néven ismert titkos szállítmányt. A Northrop Grumman repülőgépgyártó és védelmi technológiával foglalkozó amerikai konszern csak azt ismerte el, hogy ők készítették az eszközt az amerikai kormánynak, amelyet a SpaceX állított alacsony pályára a Föld körül.

A beszámolók szerint a Falcon 9 visszatérő egysége az emelkedés után nyolc perccel már ismét a Földön volt. Az Elon Musk vezette vállalat az ilyen landolásokkal olyan teljesen újrahasznosítható rakéták fejlesztésén dolgozik, amelyek a cég szerint jelentősen csökkenthetik az űrutazások költségeit. 

A küldetés részletei teljesen titkosak, a Zumáról semmi többet nem tudni, még azt sem, melyik kormányzati szerv használja. A SpaceX az elmúlt évben két katonai szempontból fontos és bizalmas szállítmányt bocsátott fel az amerikai kormány megbízásából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére