Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúcsfejlesztés Észak-Koreában: napelemessé alakítottak egy magyar Ikarust

Bokor Gábor

2019.02.05. 10:08

Egy Székesfehérváron készült Ikarus 260-ast alakítottak át teljesen Észak-Koreában, a busz tetejére napelemeket helyeztek el. Úgy tûnik, az innováció és a 21. század betette a lábát a kommunista országba.

A Magyarbusz nevű Facebook-oldal osztott meg egy videót, melyen az YTN koreai hírügynökség pár perces snittjét mutatják be. A riport egy tudományos csodáról, egy Magyarországon gyártott buszról szól, melyet tetőtől talpig átalakítottak. Úgy tűnik, hogy az ázsiai országban az éhezést nem sikerült felszámolni, azonban már figyelnek a környezetvédelemre: a gázolajjal működő buszok helyett jön a zöldenergia.

Az oldal megjegyzi, hogy az Ikarus 260-asok Nampo városában közlekednek: a tetejükre 32 darab 100 wattos panelt telepítettek. Az onnan nyert energiát 50 darab, a padló alatt elhelyezett akkumulátor tárolja. A meghajtásról egy központi, 95 kg súlyú egyenáramú motor gondoskodott. A busz állítólag 40 km/h sebességet is el tudott érni. A beszámolóból viszont nem derült ki, hogy a jármű teljesen napenergiával üzemelt-e, vagy szükséges volt töltőállomásra is csatlakoztatni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére