Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beperelték az Apple-t a régi iPhone-ok szándékos lassítása miatt

888.hu

2017.12.22. 18:58

Beperelték az Apple-t, miután az amerikai óriáscég nemrég elismerte, hogy igazak a pletykák és szándékosan lelassítják a régi iPhone-ok mûködését. A cég azzal védekezett, hogy erre azért van szükség, hogy a készülékek tovább mûködjenek.

A pert két Kaliforniában élő magánszemély kezdeményezte, név szerint Stefan Bogdanovich és Dakota Speas. A per megindítását azzal indokolták, hogy őket a cég sosem kérdezte meg arról, hogy szeretnék-e, hogy belassuljon a készülékük. Bogdanovich és Speas egyébként iPhone 7-est és ennél régebbi készülékeket használnak.

A felperesek azt is kifogásolták, hogy tapasztalataik szerint a lassításra akkor került sor, amikor az Apple egy újabb generációs készüléket dobott a piacra. Állításuk szerint gazdasági káruk és egyéb típusú káruk is keletkezett abból, hogy a cég szándékosan lelassította készülékeiket.

A felperesek nem titkolt célja, hogy az üggyel precedenst teremtsenek.

Az Apple szerdán ismerte el hivatalosan is igaznak azt a régóta terjengő pletykát, hogy a régebbi készülékeiket szándékosan lelassítják. A cég a lassítás mechanizmusáról közölte, hogy az iPhone készülékekben fut egy olyan algoritmus, amely az eszközök akkumulátorához igazítja azok működését. Egy régi akkumulátor esetén úgy optimalizálja a rendszert, hogy a telefon kevesebb energiát fogyasszon.

A cég szerint azt szerették volna elérni, hogy kiegyensúlyozott teljesítmény mellett a régebb óta használatban levő készülékek se merüljenek le túl hamar.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére