Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az alumíniumdoboz a legjobb megoldás

VG

2020.11.23. 10:40

A csomagolóanyag visszaválthatósága, újrahasznosíthatósága csak egy részét képezheti a környezetvédelemnek, az egyes termékek környezetükre gyakorolt hatását valójában a teljes életciklusuk idejére érdemes kimutatni. A nemzetközi tanulmányok alapján pedig bebizonyosodott, hogy az italcsomagolások életciklus-elemzése és eredménye szerint az aludoboz a legjobb megoldás.

A megoldást messze nem tudják utolérni a műanyag palackok, még akkor sem, ha azokat visszaváltható formában teszik elérhetővé a vásárlók számára – hívta fel a figyelmet a HELL ENERGY.

A társaság egyébként az üdítőital-gyártók közül a világon elsőként kötött megállapodást a legzöldebb alucsomagolásra.

Ennek köszönhetően a HELL-csoport már szinte teljes egészében újrahasznosított alumíniumból készült italdobozokba fogja tölteni a termékeit. Az alumínium ugyanis 100 százalékban és végtelen alkalommal újrahasznosítható.

A valaha gyártott alumínium 75 százaléka ma is forgalomban van,

ezzel szemben a 2020-ban gyártott műanyag palackok (PET) 13 százaléka lesz újrahasznosítva.

A különbség tehát hatalmas, lényegében össze sem mérhető a két csomagolóanyag környezetre gyakorolt hatása.

A Metabolic nevű független kutatóintézet legfrissebb, a körforgásos gazdaság témakörében végzett csomagolóanyag-elemzése arra a megállapításra jutott, hogy ilyen szempontból vizsgálva az alumíniumdobozok mutatják a legjobb teljesítményt. A jelentés, amely három amerikai italcsomagolási típust – alumíniumdoboz, üvegpalack és műanyag PET-palack – értékelt, megállapítja, hogy az alumíniumdobozok rendelkeznek a legnagyobb körkörös teljesítménnyel és potenciállal.

Eszerint jelenleg

az amerikai rendszerben az újrahasznosítás céljából összegyűjtött italosdobozok több mint 80 százalékát nyerik vissza, és új italtartályokká válnak, míg az üvegpalackok 59 százaléka és a műanyag PET-palackok csupán 13 százaléka lesz újrahaszonsítva.

A Can Manufacturers Institute (CMI) megrendelésére készült jelentés elemezte a három italcsomagolási típus szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési lehetőségét három jövőbeli forgatókönyv szerint – 100 százalékos gyűjtés, 100 százalékos válogatás és nemzeti betéti rendszer alapján. Minden jövőbeni forgatókönyv szerint

az alumínium képes a legmagasabb szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési lehetőségre.
Az alumíniumdobozok egyedülállóak, mivel azokat eleve az újrahasznosítást szem előtt tartva tervezik, és ez lényegében választ is ad arra, hogy miért az alumíniumdoboz a leginkább újrahasznosított italtartály az Egyesült Államokban”

– mondta Scott Breen, a CMI fenntarthatósági alelnöke. Rámutatott: a tanulmány elemzi azt a hatást is, amely az alumíniumdoboz újrahasznosításának képességével jár a többszöri felhasználással.

A sorozatos újrafelhasználással a jelenleg az USA-ban forgalomban lévő 45 milliárdnyi alumíniumdoboz azzal, hogy az alapanyagát nem kell újra legyártani, és ezzel elmarad a jelentős üvegházhatású gázkibocsátás, egyenértékű azzal, mintha hirtelen 25 millió belsőégésű autót eltüntetnénk az utakról.

A HELL ENERGY szerint mindez egyértelműen bizonyítja, hogy

környezetvédelmi és az ezzel összefüggő körforgásos gazdaság szempontjából egyértelműen jó stratégiát követ a cég,

hiszen az alumínium italcsomagolás a leginkább környezetbarát megoldás. Vagyis a cég termékei mellett döntő vásárlók, azzal, hogy az aludobozt választják, biztosak lehetnek abban, hogy egyúttal a leginkább környezettudatos döntést is hozzák.

(VG)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lebukott a balos propaganda: a Népszavának a DK szakpolitikusa már csak „szakértő”

Lebukott a balos propaganda: a Népszavának a DK szakpolitikusa már csak „szakértő”

A baloldali sajtóorgánum „szakértőként” szólaltatta meg azt a Benedek Szilvesztert, aki a Demokratikus Koalíció jelenlegi agrárpolitikusa, és akit Gyurcsány Ferenc még november 22-én mutatott be ezen minőségében online sajtótájékoztatón.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

1438 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma | Megválasztották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökét

A baloldali sajtóban is elismerték a szakemberek, hogy a kínai vakcina jó

A magyar kormány sok támadást kap az ellenzéki pártoktól azért, mert a Brüsszeltől csekély számban érkező oltóanyagok mellett máshonnan is igyekszik beszerezni koronavírus elleni védőoltásokat – többek között Kínából is.

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

Most, hogy szinte már kopogtat az ajtón a nagyobb mennyiségű kínai vakcina, amivel az eddig regisztrált másfél millió embert – Orbán Viktor szavai szerint – három nap alatt be lehetne oltani, megindult az egyesült ellenzék politikusainak reszketése.

Fegyőr honvéd, oszolj!

Fegyőr honvéd, oszolj!

„Felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.”, javasolta Németh Szilárd honvédelmi államtitkár Facebook bejegyzésben a lilák elnökének. Hát akkor lássuk, hogy is nézne ez ki!

Országok, amelyek nagy árat fizetnek a következetlenül meghozott korlátozások miatt

Országok, amelyek nagy árat fizetnek a következetlenül meghozott korlátozások miatt

Világszerte a vakcina megjelenéséig az egyetlen és leghatékonyabb védekezés a vírus ellen a társas érintkezések minimálisra csökkentése, és az ennek érdekében a kormányok által meghozott korlátozások bevezetése. Azonban nem minden ország lépett időben, vagy épp ismerte fel azt, hogy mekkora veszélyt is jelent az állampolgáraikra nézve, ha nem kezdik meg a megfelelő szigorításokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére