Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átneveznék a majomhimlőt, mert diszkriminatív

888.hu

2022.06.13. 14:20

N, de mi lehetne az új név?

 

A majomhimlő először a hetvenes években került át először emberre. Azóta időről-időre voltak kisebb, regionális fertőzési hullámai a vírusnak.

Világszinten csak 2022-ben kezdett el terjedni.

Erre viszont megjelent egy 29 tudósból álló csoport (11 országból), akik sürgetik, hogy nevezzék át kórt.

Ezt azzal indokolják, hogy a majomhimlő elnevezés diszkriminatív és stigmatizálja az afrikaiakat.

„A nemzetközi médiában és a tudományos szakirodalomban az a felfogás uralkodik, hogy az MPXV endémiás az emberek körében néhány afrikai országban. Jól ismert azonban, hogy a 2022-es járványt megelőzően Afrikában szinte minden MPXV-járvány az állatokról az emberre történő átterjedés eredménye volt, és csak ritkán érkezett jelentés tartós emberről emberre történő átvitelről.”
– írják a tudósok a vírusról, majd kiemelik, hogy mi a baj a globális kitörés után azzal, hogy a vírus afrikai voltára utalnak.

 

A jelenlegi globális kitörés összefüggésében a vírus afrikai voltára való folyamatos hivatkozás és az arra vonatkozó nomenklatúra nemcsak pontatlan, hanem diszkriminatív és megbélyegző is. Ennek legnyilvánvalóbb megnyilvánulása, hogy a világ északi részén a mainstream médiában afrikai betegek fotóit használják a himlő okozta elváltozások ábrázolására.”

– írják.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére