Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átneveznék a majomhimlőt, mert diszkriminatív

888.hu

2022.06.13. 14:20

N, de mi lehetne az új név?

 

A majomhimlő először a hetvenes években került át először emberre. Azóta időről-időre voltak kisebb, regionális fertőzési hullámai a vírusnak.

Világszinten csak 2022-ben kezdett el terjedni.

Erre viszont megjelent egy 29 tudósból álló csoport (11 országból), akik sürgetik, hogy nevezzék át kórt.

Ezt azzal indokolják, hogy a majomhimlő elnevezés diszkriminatív és stigmatizálja az afrikaiakat.

„A nemzetközi médiában és a tudományos szakirodalomban az a felfogás uralkodik, hogy az MPXV endémiás az emberek körében néhány afrikai országban. Jól ismert azonban, hogy a 2022-es járványt megelőzően Afrikában szinte minden MPXV-járvány az állatokról az emberre történő átterjedés eredménye volt, és csak ritkán érkezett jelentés tartós emberről emberre történő átvitelről.”
– írják a tudósok a vírusról, majd kiemelik, hogy mi a baj a globális kitörés után azzal, hogy a vírus afrikai voltára utalnak.

 

A jelenlegi globális kitörés összefüggésében a vírus afrikai voltára való folyamatos hivatkozás és az arra vonatkozó nomenklatúra nemcsak pontatlan, hanem diszkriminatív és megbélyegző is. Ennek legnyilvánvalóbb megnyilvánulása, hogy a világ északi részén a mainstream médiában afrikai betegek fotóit használják a himlő okozta elváltozások ábrázolására.”

– írják.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére