Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb amerikai vakcinából vásárol be az EU – heteken belül piacra kerülhet

888.hu

2020.11.24. 14:55

Az Európai Unió szerdán új szerződés megkötéséről szóló megállapodást hagy jóvá a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat koronavírus elleni vakcinájának beszerzésére és európai szállítására vonatkozóan – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Brüsszelben.

Ursula Von der Leyen bejelentése szerint

a szerződés 160 millió adag oltóanyag szállításáról szól.

Hozzátette: az Európai Bizottság korábbi, a tagállamokkal közösen kialakított oltóanyag-stratégiája alapján biztosítja a vakcina tagállamok közöti méltányos elosztását.

A gyártók ígéretes oltóanyagai a következő hetekben megkaphatják az európai forgalmazásukhoz szükséges jóváhagyást”

– fűzte hozzá Ursula von der Leyen.

Korábban a brit–svéd AstraZeneca, a francia Sanofi–GSK, az amerikai Pfizer és a német BioNTech, valamint az amerikai Johnson & Johnson és a német CureVac vállalatokkal kötöttek szerződést.

Von der Leyen kiemelte, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelni fogja az európai portfólióban szereplő összes vakcinát, és

csak akkor engedélyezi használatukat, csak akkor lesznek forgalomba hozhatók, ha biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak.

A gyártók ígéretes oltóanyagai a következő hetekben megkaphatják az európai forgalmazáshoz szükséges jóváhagyást – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

Az eredmények alapján a Moderna bejelentette, hogy

a következő hetekben kérni fogja az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalnál (FDA) a gyártási engedélyt. Hasonló kérelmet nyújtanak be a világ más gyógyszer-engedélyeztetési hatóságaihoz is.

A vállalat úgy számol, hogy a mRNA-1273 néven ismert oltóanyagból

az év végére 20 millió adag készül el, amelyet az Egyesült Államokban értékesítenek, és további 1 milliárd adagot forgalmaznak világszerte 2021-ben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére