Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állataltatókat használnak a svéd kórházak

888.hu, V4NA

2020.04.15. 21:32

A svéd gyógyszerészeti ügynökség engedélyt adott rá, hogy általában állatokon használt altatókat embereken is alkalmazzanak, mivel a koronavírus-járvány miatt vészesen fogynak a készletek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A svéd gyógyszerészeti ügynökség arról számolt be, hogy a hagyományos Propofol névre hallgató gyógyszer, melyet az altatóorvosok használnak, porciózva van szerte a fővárosban, és ezért hivatalosan is engedélyezte, hogy amikor a készletek kifogynak, a kórházak olyan gyógyszereket is alkalmazhatnak majd, amiket általában az állatokon szoktak használni.

Björn Eriksson a stockholmi egészségügyi igazgató elmondta, tisztában vannak a helyzettel, és igyekeznek csak akkor használni a mesterséges altató gyógyszereket, amennyiben az elengedhetetlen, és alternatív gyógyszereket is alkalmaznak.

A svéd eszközhiány már régóta komoly problémát jelent országszerte, de főleg a fővárosban, ami a megbetegedések központjává vált. Egyes kórházak állami segítség nélkül saját maguknak szervezték meg a védőfelszerelések beszerzését Kínából. Az SVT arra is rámutatott, hogy a járvány miatt drasztikusan csökkent az országban elvégzett nem sürgősségi műtétek száma. Az infografikákon jól látszik, hogy már az év 14. hetében 63 százalékkal csökkent az ilyen műtétek száma és a sürgősségi beavatkozások száma pedig hullámzó, de tartja magát.

Svédországban jelenleg majdnem 11 ezer fertőzöttje van a járványnak és 919 halottja. A magas esetszám azzal magyarázható, hogy Svédország a nyájimmunitás módszere mellett tette le a voksát és nem vezetett be más országokhoz hasonló korlátozásokat. A halálozások száma kapcsán Anders Tegnell állami járványszakértő azt nyilatkozta, hogy azokat többféleképpen mérik, de senki nem olyan pontosan mint Svédország, ami azt jelenti, hogy más országokban rosszabb a helyzet, mint azt a statisztikáik mutatják, míg a svéd adatok közelebb állnak a valósághoz. Tegnell kedd délelőtt azt is elmondta, hogy a magas halálozási arány azért van, mert Stockholmban a járvány eljutott az idősek otthonaiba és reméli, hogy az ország többi része tanul majd az ő hibáikból. Hozzátette ezt elszámítva a svéd számok jók, csak a halálozások kiugróak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére