Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nyugat-európaiak negyede inkább a mesterséges intelligenciára bízná hazája kormányzását

Horváth Tamás

2019.03.21. 18:09

Elegük van a vezetõikbõl.

A technológiai fejlődés, valamint az emberek által megélt mindennapi valóságtól eltávolodott, elefántcsonttoronyba zárkózó politikai elit párhuzamos folyamatai egy igazán újszerű, de mégis logikus és érthető igényt hoztak létre Nyugat-Európa államaiban.

A spanyolországi IE Egyetem friss kutatása szerint a vizsgált nemzetek (francia, német, ír, olasz, holland, portugál, spanyol, brit) állampolgárainak

25 százaléka inkább a mesterséges intelligenciára bízná hazája kormányzását, mintsem hús-vér politikusokra.

A kiábrándulás a jelenlegi vezetőkből és ezzel egyidejűleg a bizalom a mesterséges intelligencia iránt nemtől, iskolázottságtól és politikai nézetektől függetlenül jellemző a megkérdezettekre.

Különösen Hollandiában örülnének sokan, ha az ország kormányzását a mesterséges intelligencia látná el, a válaszadók 43 százaléka cserélné le a „hagyományos” honatyákat.

Nem sokkal marad el Németország és az Egyesült Királyság sem, mindkét nemzet harmada nyitott a hatalomgyakorlás és a közigazgatás ezen újszerű formája iránt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a szemünk előtt zajló technológiai-tudományos forradalom gyökeres változásokat fog eredményezni az élet majdnem minden területén, most viszont már az is egyértelművé vált, hogy az emberektől eltávolodott nyugat-európai elitnek nemcsak az elitellenes kihívóiktól, hanem a mesterséges intelligenciától is van félnivalója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére